1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vedia Barut anıldı
Vedia Barut anıldı

Vedia Barut anıldı

Kıbrıs Türk toplumunun ilk iş kadınlarından Vedia Barut, ölümünün 12. yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk toplumunun ilk iş kadınlarından Vedia Barut, ölümünün 12. yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Aile bireyleri ve dostlarının katıldığı anma töreninde konuşan gazeteci-yazar Akay Cemal, Barut’u, ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Barut’un 1940’lı yıllarda iş kadını olarak modern bir yaşam için uğraş verdiğini ifade eden Cemal, Barut’un Kıbrıs Türk toplumunun bir parçası ve nice özelliklere sahip ilk iş kadını olduğunu belirtti.

Barut’un aynı zamanda ilk tiyatro oyuncularından olduğunu, sanata olan düşkünlüğünün ona sosyal hayatta ayrı bir önem kazandırdığını kaydeden Cemal, Barut’un Kıbrıs’ta hem Rum, hem de Türk kesimine Türkçe, Rumca ve İngilizce gazetelerin ulaştırılmasında önemli rol üstlenerek iki toplum arasındaki iletişimi sağladığını vurguladı.

Barut’un kültür ve diğer konulardaki başarılarıyla ülkede iz bırakan Kıbrıslı Türk kadınlardan biri olduğunu ifade eden Cemal, ömrünün sonuna kadar çalıştığını ve yaptıklarını sıralamanın mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Akay Cemal’ın konuşmasının ardından Vedia Barut’un kabri başında dua edildi ve kabrine çiçekler konuldu.

Vedia Barut, 21 Mayıs 2003’te 84 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

(tak)

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur