1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vechi’nin kızı Meclis’e başvurmuştu
Vechi’nin kızı Meclis’e başvurmuştu

Vechi’nin kızı Meclis’e başvurmuştu

Tutuklu bulunduğu Polis Genel Müdürlüğü’nde intihar eden 71 yaşındaki Mehmet Vechi’nin kızı Ayçın Vechi’nin, babasının poliste işkence gördüğü iddiasıyla Cumhuriyet Meclisi Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’ne başvurduğu ortaya çıktı.

A+A-

Meltem SONAY

Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili olarak tutuklu bulunduğu Polis Genel Müdürlüğü’nde intihar eden 71 yaşındaki kayınpeder Mehmet Vechi’nin kızı Ayçın Vechi, babasının poliste işkence gördüğü iddiasıyla Cumhuriyet Meclisi Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’ne başvurmuştu.
Pazartesi gün konuyla ilgili toplama kararı alan Meclis Dilekçe ve Ombudsman Komitesi toplanamadan, Mehmet Vechi’nin ‘Poliste ölüm’ haberi geldi.

“Babamın sağlığından kaygı duyuyorum…”
Babasının sağlığından kaygı duyduğunu ifade eden Vechi, dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti;
“Babamın sorgulama şeklinin insan hakları ve onuruna yakışmayacak bir şekilde, manevi işkence yapılarak sorgulandığına dair avukatımızdan bilgi almış durumdayım.
71 yaşına gelmiş, 8 ay önce ciddi bir coroner by pass operasyonu geçiren yaşlı bir adama bu şekilde manevi işkence yapılması demokratik bir hukuk devletine mensup polis teşkilatına yakışmadığı kanaatindeyim.  Babamın katil olduğuna kesinlikle inanmamaktayım. Çok ufak bir ihtimalle bu işi yapmışsa bile bunun cezasını verecek olan polis mensupları değil, bağımsız mahkemelerdir!.
Babamın sağlığından kaygı duymaktayım.  Bu nedenle bu konunun araştırılmasını, yüce meclisten saygılarımla arz ederim”.

Meclis İNCELEYECEK!
Cumhuriyet Meclisi, Dilekçe ve Ombudsman Komitesi Başkanı, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, söz konusu dilekçenin geçtiğimiz günkü Meclis oturumu sırasında eline ulaştığını ve iddiaları değerlendirmek üzere komite üyelerini toplantıya çağırdığını belirtti.

Özdenefe: “Pervin Hanımı bizzat aradım…”
Bu gibi ciddi ve hassas konuların aynı gün gündeme alınmasının mümkün olmadığını ve Pazartesi sabah toplanma kararı aldıklarını ifade eden Özdenefe, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’i de bizzat kendisinin telefoniyen arayarak, kendisinin veya yetkili bir ismin katılmasını talep ettiğini belirtti.
Dün sabah saatlerinde Meclis görevlilerinden Pazartesi günkü toplantı için davetiyelerin gönderilmesini, komite üyesi milletvekilleri ve davetlilerin tek tek aranmasını istediğini de aktaran Fazilet Özdenefe, kısa bir süre sonra da intihar haberini aldığını ifade etti.

“İddialar büyük… Meclis gerekeni yapacak”
Meselenin ciddiyetine işaret eden Komite Başkanı Fazilet Özdenefe, Pazartesi gün komitenin toplanacağını ve Meclis olarak yasalar ve içtüzük çerçevesinde gerekli araştırma ve incelemenin yapılacağını belirtti.
“Konu son derece hassas ve ciddi… Hem bizleri, hem de kamuoyunu rahatsız etti. İddialar büyük… Daha önce de poliste işkence iddiaları gündeme gelmiş ve ortaya çıkmıştı” diyen Özdenefe, Meclis’in yasalar çerçevesinde gereken incelemeyi yapacağını, bu işin peşini bırakmayacağını ifade etti.

Bu haber toplam 2052 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler