1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Veba gibi yayılacak endişesi yaşıyoruz”
 “Veba gibi yayılacak endişesi yaşıyoruz”

“Veba gibi yayılacak endişesi yaşıyoruz”

BEL-SEN Başkanı Keleş, Lapta Belediyesi’ndeki işten durdurmalarla ilgili açıklama yaptı…

A+A-

 

Kıbrıs Türk Belediye Çalışanları Sendikası (BEL-SEN) Genel Başkanı Fikret Keleş başta Lapta Belediyesinde çalışan emekçiler olmak üzere birçok belediyede çalışanlar açısından durumun kritik bir aşamaya geldiğini ve bu konuda sendika olarak hem hükümeti hem yerel yönetimleri son kez uyardıklarını söyledi. Keleş ayrıca Lapta Belediyesinden bir kişi dahi durdurulacak olursa haklarını aramak için mahkemeye gideceklerini söyledi.

BEL-SEN Genel Başkanı Fikret Keleş’in konuya ilişkin açıklaması ise şöyle;

“BEL-SEN Sendikası olarak aylardır dile getirdiğimiz belediyelerimizde çözüm bulunması gereken sorunlar var çözüm bulunmazsa gerekli yasalar çıkarılmazsa, gerekli düzenlemeler yapılmazsa bu sıkıntılar büyük sorunlara sebebiyet verir dedik.

Kimse duymadı veya duymamazlıktan geldi, işte sonuç ortada, Lapta Belediye Başkanı Belediyede büyük mali kriz başladığını ve büyüyerek devam ettiği ve Lapta Belediye Meclisinin de onayıyla iş yasasının 19’uncu maddesine dayanarak Toplu İşten durdurmaya gitti yaklaşık 30 çalışanımız önümüzdeki günlerde işsiz kalacaktır.

Tüm çabalarımız ve girişimlerimiz hepsi sonuçsuz kalmıştır. Geçtiğimiz Cuma günü çalışanlarımızla yaptığımız toplantıda herhangi bir eylem kararı maalesef çıkmamıştır.
Girişimlerimizi dün de sürdürmüş ve saat sabah 10.00 itibarı ile Lapta Belediye başkanı ile yeniden bir araya geldik ve kararını gözden geçirmeye ve başka çözüm yollarının bulunmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürdük ancak belediyenin mali sıkıntısının büyük olduğunu ve yasanın kendisine verdiği bu yetkiyi kullanacağını sendikamıza tekrardan bildirdi.
Bu aşamadan sonra sendika yönetim kurulumuz önümüzdeki günlerde bu uygulama başladığı takdirde her türlü yasal yola başvuracağımızı durdurulan çalışanlarımızın sahipsiz olmadığını bildirir, gerekli tüm çalışmaları tamamlayarak sonuna kadar çalışanlarımızın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyururuz.
Ancak belirtmeliyiz ki bu daha başlangıç. Sanılmasın ki bu işten durdurmalar Lapta Belediyesi ile sonlanacaktır.
Eğer bu sorunlara çare bulunmasa yakında çok daha büyük işten durdurulmaların eşiğine olduğumuzun herkesin bilmesi gerçeğini de hatırlatmak ve çözüm bulunamazsa önümüzdeki üç dört ay içerisinde en az altı belediyenin batacağının bilinmesinde fayda var.
Bu arada siyaset rahmetlisi eski Başbakanlardan İrsen Beye teşekkür etmeyi de bir borç biliriz. Biz belediye çalışanlarını bir dönem önceki belediyeler birliği başkanı Güzelyurt belediye başkanı Sayın Mahmut Özçınar’ı kandırdığı ve gerekli yasaları geçirtmediği için.
İnşallah yeni başbakan, bakan ve başbakan yardımcısı bu sorunlar aşılmazsa onlar da İrsen Beyin akıbetine uğramazlar”

Bu haber toplam 1177 defa okunmuştur