1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ve TC Büyükelçisi, Başbakanlık'ta
Ve TC Büyükelçisi, Başbakanlık'ta

Ve TC Büyükelçisi, Başbakanlık'ta

YENİDÜZEN, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri'nin Başbakanlık’ta olduğunu görüntüledi. Başçeri'nin yarım saat Tatar ile görüştüğü öğrenildi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Halkın Partisi (HP) Koalisyonu "skandal"la birlikte çatlarken, kabine değişikliği ve vetonun ardından gözler Başbakanlık’a çevrildi.

YENİDÜZEN, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri'nin Başbakanlık’ta olduğunu görüntüledi.

Başbakan Ersin Tatar’ın TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Büyükelçi Başçeri, bir süre Başbakan'la görüştükten sonra Başbakanlık binasından ayrıldı. Yaklaşık 14.15 sıralarında Başbakanlık'a giden Başçeri'nin Tatar ile yarım saat görüştüğü ifade edildi. YENİDÜZEN Başçeri'nin binadan çıkışını izledi. 

UBP-HP Hükümeti'nin kuruluş aşamasında da  Başbakan Ersin Tatar kabinesini Cumhurbaşkanı'na sunmadan bir gün önce, akşam saatlerinde TC Lefkoşa Büyükelçiliği'ne giderek bir görüşme yapmıştı.

Başbakanlık'tan görüşmeyle ilgili öğleden sonda kısa bir açıklama yapıldı "Görüşmede Başbakan Tatar Ekonomik Protokol ile ilgili Büyükelçi Başçeri ile görüş alışverişinde bulundu" denildi.

Yenidüzen'in gündeme taşıdığı 'ÖZEL JET SKANDALI' sonrasında HÜKÜMET krizi "kabinede değişikliğe" neden olmuştu.

Öte yandan, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Başbakan Tatar'ın Ekonomik Protokol konusunda Büyükelçi Başçeri ile görüş alışverişinde bulunduğu" iddia edildi. 

 

(TC Lefkoşa Büyükelçisi, Başbakanlık'ta | Fotoğraflar: Burçin Aybars | YENİDÜZEN )

 

Bu haber toplam 7023 defa okunmuştur