1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ve şampiyonluk APOEL’in
Ve şampiyonluk APOEL’in

Ve şampiyonluk APOEL’in

GÜNEY KIBRIS FUTBOLUNDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

A+A-

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde şampiyon APOEL oldu. Geçtiğimiz hafta içerisinde kupa finalinde AEL’i 4-2 mağlup eden APOEL, haftasonu Şampiyonluk Grubu maçında Ermes deplasmanından da aynı skorla galip ayrılarak sezonu çifte kupa sevinci ile tamamladı. Karşılaşma sonunda düzenlenen törenle APOEL’e şampiyonluk kupasını Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Koutsokoumnis verdi.

Son haftaya şampiyonluk şansı ile giren ekiplerden Apollon ile Omonia arasındaki mücadeleyi 2-1’lik skorla Apollon kazandı. Ancak AEK Larnaka’nın evinde Anorthosis’i 2-0 mağlup etmesi ile birlikte haftalardır ilk iki sırada yer alan Apollon sezonu ancak üçüncü tamamlayabildi. İkinciliği AEK elde ederken Omonia dördüncü oldu. Bu sonuçların ardından Şampiyonluk Grubu’nu Anorthosis beşinci, Ermes altıncı olarak tamamladı.

Son düşen Doxa
Küme düşme grubunda son maçların ardından lige veda eden ikinci takım da belli oldu. Othellos’un haftalar önce lige veda etmesinin ardından evinde Achna’ya 5-1’lik skorla mağlup olan Doxa bir alt lige düştü. Ayia Napa evinde Othellos ile 2-2 berabere kalırken Achna’nın mağlup olması ile lige tutundu. Grubun diğer maçında iki rahat takımın mücadelesinde AEL rakibi Nea Salamina’yı 2-0 mağlup etti.

Avrupa’ya gidenler
Ligi şampiyon olarak tamamlayan APOEL önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda mücadele edecek. Geçtiğimiz yıl ön elemeye 2 takım yollayan Güney Kıbrıs bu yıl Devler Ligi elemelerine tek takımla katılacak. Lig ikincisi AEK Larnaka Avrupa Ligi’nin 2. Ön Eleme Turu’nda yer alacak. Lig üçüncüsü Apollon ise ilk ön eleme turunda mücadele edecek. Kupa finalinde APOEL’in AEL’i mağlup etmesi sonrası buradaki Avrupa Ligi kontenjanı da lig dördüncüsü Omonia’ya gitti. Omonia da Apollon gibi ilk ön eleme turunda yer alacak.


SONUÇLAR

Şampiyonluk Grubu
Ermis – APOEL: 2-4
Apollon – Omonia: 2-1
AEK Larnaka – Anorthosis: 2-0

Küme Düşme Grubu
Ayia Napa - Othellos: 2 - 2
AEL Limasol – Nea Salamina: 2-0
Doxa – Achna: 1-5

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur