1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ve polis nihayet…
Ve polis nihayet…

Ve polis nihayet…

YENİDÜZEN’in iki gün boyunca süren yayınların ardından dün Polis Genel Müdürlüğü aldığı kararla, Merkez Bankası önünde Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinden iki polis memuru görevlendirildi.

A+A-

YENİDÜZEN’in KKTC Merkez Bankası’ndan yapılan para transferi uygulamasında ‘güvenlik önlemi’ alınmamasına yönelik gündeme getirdiği yayınlar etkili oldu. Merkez Bankası’na yapılan para transferleri dün itibariyle polis kontrolünde gerçekleşti

 

Didem MENTEŞ

KKTC Merkez Bankası’ndan para transferleri dün itibariyle polis gözetiminde yapılmaya başlandı.
Para transferi uygulaması dün yine trafiğin yoğun olduğu Merkez Bankası’nın ön kapısından yapılırken, bankaya giriş ve çıkışlar iki polis kontrolünde gerçekleşti.

Arta arda yaşanan ‘soygun ve soygun girişimine’ rağmen Merkez Bankası ve diğer bankalar gerekli güvenlik önlemini sağlamayarak, para transferlerini trafiğin yoğun olduğu Merkez Bankası’nın çn kısmından yapmayı sürdürmüştü. YENİDÜZEN, konuyla ilgili olarak üç gün boyunca sürdürdüğü yayınlar etkili oldu ve Merkez Bankası’na giriş çıkışlar dün polis nezaretinde yapılmaya başlandı.
Bu arada Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgide, polis gözetiminin ne zamana kadar süreciği belirtilmezken, ‘eldeki imkanlara göre zamanla gerekli tedbirlerin alınacağı’ aktarıldı.

Öte yandan Merkez Bankası’nın ‘güvenlik’ ile ilgili ne gibi önlemler alacağına dair bilgi edinmeye çalıştığımız, KKTC Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bilal San’a yoğun toplantıları nedeniyle ulaşılamadı.

AYRINTILAR YENİDÜZEN GAZETESİNDE

Bu haber toplam 2182 defa okunmuştur