1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Vatandaşlıkları sorgulamayın"
"Vatandaşlıkları sorgulamayın"

"Vatandaşlıkları sorgulamayın"

Denktaş, vatandaşlıklar ile ilgili gelen tepkilere şaşırdığını söyleyerek, “insanlık ayıbıdır, sorgulamayın” dedi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, UBP-DP Azınlık Hükümeti'nin verdiği vatandaşlıklar ile ilgili gelen tepkilere şaşırdığını söyleyerek, “insanlık ayıbıdır, sorgulamayın” dedi.

Denktaş, bugün katıldığı bir televizyon programında ‘vatandaşlıklar’ konusunda oldukça hassas olduğunu ve konunun istismar edilmemesi gerektiğini söyledi.

“Bu konu, bir insanlık ayıbıdır” diyen Denktaş, bu söylemini muhalefetteyken gündeme getirdiğini bugün de aynı düşüncede olduğunu belirtti.

Serdar Denktaş, hem sağlık, hem güvenlik soruşturması temiz gelen ve 11 çalışma izni mührü bulunan insanların vatandaş yapıldığını, Bakanlar Kurulu’nda verilen vatandaşlığın ise burada doğmuş, burada büyümüş daha çok 18 yaşını geçmiş bu memleketin çocuklarının böyle bir haktan yararlandığını savunarak; “sorgulamayın” dedi.

Anne-Baba’ya Beyaz Kimlik…

‘Vatandaşlık Yasa Tasarısı’nın masasına geldiğini ancak henüz daha ‘Beyaz Kimlik Yasa Tasarısı’nın gelmediğini de açıklayan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, DP’nin aklında var olan ‘Beyaz Kimlik’ uygulamasının ise şunları içermesi gerektiğini söyledi.

“15-20 sene evvel buraya çalışmak için gelmiş ailelerin, burada doğmuş veya bebek yaşta buraya gelmiş çocuklarına biz vatandaşlık verelim. Çünkü o çocuklar bizim de evlatlarımız, bizim kültürümüzle doğmuş büyümüşler. Anne-Babalarına ise seçme seçilme hakkı hariç tüm vatandaşlık haklarından faydalanacak bir Beyaz Kimlik verelim. Bizim aklımızdaki Beyaz Kimlik uygulaması bu şekildedir. CTP döneminde yürürlüğe giren Beyaz Kimlik uygulaması kimseyi memnun etmedi. Hiçbir sosyal haktan faydalanmayan bu insanlar bu kimliği almaya dahi gitmedi” dedi.

“Utanacak hiçbir şeyimiz yok. Ödenecek bir bedel varsa ben ödemeye hazırım”

“Vatandaş yapılan rakam, Kıbrıs Türkü’nün iradesini yok sayar mı?” yönündeki soruyu karşılık ise Denktaş, “böyle bir görüş ve söylem, insanları ötekileştir, bunu artık sorgulamayın” dedi.

Denktaş devamında şunları söyledi;

“Ben ne gocunuyor, ne de çekiniyorum. Ortada var olan insanlık ayıbına karşı verdiğim her mücadele karşısında verilen tepkiye sadece şaşırıyorum. Sürekli bu insanları ötekileştirmek bizi daha da ayrıştırmak olur. Bundan vazgeçelim, sahiplenelim. Çünkü onlarda burada doğdu, büyüdü, bu ülkenin evlatları. İradeye etki eder ne demek? Ben böyle bir görüşe katılmamakla birlikte tepki gösteriyorum. Utanacak hiçbir şeyimiz yok. Ödenecek bir bedel varsa ben ödemeye hazırım.” 

Denktaş, Özgür’; “Gölge etmesin, başka ihsan istemem”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş en fazla eski Maliye Bakanı Birikim Özgür tarafından eleştirilmesini ise; “en sevdiğim insan ama bu konularda henüz tecrübesiz. Bizi izlemeye, izleyerek tecrübe kazanmaya devam etsin. Gölge etmesin başka ihsan istemem” diye konuştu. 

 

Bu haber toplam 3260 defa okunmuştur