1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. VATANDAŞLIK TARTIŞMASI!
VATANDAŞLIK TARTIŞMASI!

VATANDAŞLIK TARTIŞMASI!

Meclis Genel Kurulu’nda sesler yükseldi. Hükümet’in dağıttığı vatandaşlıklarla ilgili ‘gerekçe’ soran ve ısrarla açıklama isteyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Serdar Denktaş arasında tartışma yaşandı.

A+A-

Meltem Sonay

 

-Meclis Genel Kurulu’nda sesler yükseldi. Hükümet’in dağıttığı vatandaşlıklarla ilgili ‘gerekçe’ soran ve ısrarla açıklama isteyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Serdar Denktaş arasında tartışma yaşandı.

-Erhürman ‘Gerekçelerinizi açıklamaktan utanıyor musunuz’ diye sorarken, Serdar Denktaş yerinden utanmadığını haykırdı.

-Erhürman, ‘Bu memleketin sizden çektiği yeter… Kendinizi ülkenin sahibi mi sanıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Erhürman’dan Özgürgün’e:

“BÖYLE İLKEL AÇIKLAMA DUYMADIM”

“Aylardır sorduğumuz şeyle ilgili, vatandaşlıklarla ilgili Mahkemeye gidiyoruz dedik, orada en azından orada gerekçelerini ortaya koysunlar dedik, Sayın Başbakan çıktı, eskiden gelen edebiyatla bize ‘Rumcu’ dedi…Başbakan’ın ifadelerini ancak ‘ilkel’ diyerek yorumlayabilirim.”

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu saat 10.35’de Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında DENETİM göreviyle toplandı.

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde, güncel konuşmalar  bulunuyor, Milletvekilleri güncel konularda konuşuyor.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan’ın ‘ülke ekonomisinde hiçbir sıkıntı yok,  devletin borcu yok’ açıklamalarına işaret etti, devletin hem iç borcu, hem de dış borcu olduğunun çocuklar tarafından bile bilindiğine vurgu yaptı.

Erhürman: “Devletin borcu olduğunu çocuklar bile biliyor”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan’ın ‘ülke ekonomisinde hiçbir sıkıntı yok,  devletin borcu yok’ açıklamalarına işaret etti, devletin hem iç borcu, hem de dış borcu olduğunun çocuklar tarafından bile bilindiğine vurgu yaptı.

Erhürman’ın ifadeleri şöyle:

“Ya Başbakan yalan söylüyor ki böyle bir ithamda bulunmayacağım, ya da devletin borcu var mı yok mu bilmiyorsunuz ki bu ikinci ihtimal birinciden dahi vahimdir.

Sayın Başbakan burada olsa yüzüne soracaktım, ‘Yalan mı söylüyorsunuz, bilmiyor musunuz?’…

Bu hükümetin hukukla yasayla ilişkisi çok tuhaf bir ilişkidir.

Bir sözleşmede bir hüküm varsa uygulanır, herhangi bir argümantasyonla savunma yapamazsınız, hukuk metni değişmedikçe lehine, aleyhinesi yoktur, uygulanır.

Açıkça Kemal Dürüst ağzından Hükümet, bu yasayla tüzük arasında çelişki var dedi, inanılmaz.

Ben Kemal Dürüst’in yaptığı bakanlıkları unuttum, her konuda uzmanlığı var, her alanda bakanlık yaptı. Tüzükle yasa arasındaki bağlantıyı bilmiyor ve çıkıp buradan söylenemez olanları söylüyor.

Hükümetin hukuka aykırı işlemleri dedim sürem 15 dakika ama bıraksalar beni 5 saat devam edebilirim.”

“Peki güvenmiyorsanız neden CTP ile Hükümet döneminde iken iptal edilen konuyla ilgili mahkemeye gidip aynı şirkete yeniden verdiniz?”

“Bir diğeri dün gündeme gelen…

CTP- UBP Hükümeti, Mart ayında bir iptal kararı üretildi, Lefke’deki serbest bölge ve liman yapımı iptal edildi. Bunu CTP etmedi, 2 parti birlikte iptal etti. CTP Hükümet’ten gitti, UBP büyük parti olarak yine Hükümet’te. Dava sürecine gidildi, mahkemeden iptal kararı çıkarıldı aynı işletmeci üzerinde kalmasına dair. İyi niyetli tahmin UBP güvenmiyordu ilgili şirkete güvenmeye başladı, peki güveniyorsa nasıl olur da çıkıp Sunat Atun ilgili şirkete güvenmediğimiz için yeni bir serbest bölge ilan ettik diyor. Peki güvenmiyorsanız neden CTP ile Hükümet döneminde iken iptal edilen konuyla ilgili mahkemeye gidip aynı şirkete yeniden verdiniz?”

Üstelik orada yapılan sempozyumda da yeni bir serbest bölge ilan edilmeyeceği konusunda hüküm var.”

“Aylardır sorduğumuz şeyle ilgili Mahkemeye gidiyoruz dedik ki orada en azından orada gerekçelerini ortaya koysunlar, Sayın Başbakan çıktı, eskiden gelen edebiyatla bize ‘Rumcu’ diyen Başbakan’ın ifadelerini ancak ‘ilkel’ diyerek yorumlayabilirim.”

“Bir sürü var, cevap yok. Yazda sorduk yanıt alamadık, Meclis açıldı soruyoruz, yine yoklar yanıt alamadık.

Bu kadar ilkel bir açıklama duymadım… Birazdan söyleyeceğim konu

İstisnai vatandaşlık verecekseniz yasada koşulları bellidir, verecekseniz koşullarını açıklamak zorundasınız.

Sayın Serdar Denktaş çıktı yuvarlak açıkladı… Aylardır sorduğumuz şeyle ilgili Mahkemeye gidiyoruz dedik ki orada en azından orada gerekçelerini ortaya koysunlar, Sayın Başbakan çıktı, eskiden gelen edebiyatla bize ‘Rumcu’ diyen Başbakan’ın ifadelerini ancak ‘ilkel’ diyerek yorumlayabilirim.

Rumlarla işbirliği yapıyorsun, hainsin edebiyatı… Ben bu kürsüde konuşulamayacak şeylerin artık konuşulmamasına davet ediyorum sizi. Böyle şeyler sadece Hükümet’in değil tüm milletvekillerinin de itibarını zedeler.

Bu kürsünün bir edebi adabı olmalıdır artır. Bizim geçmiş Hükümet dönemlerinde hatamız varsa konuşalım, ben saklanmıyorum, kaçmıyorum.”

Denktaş: “BU VATANDAŞLIĞI VE-RE-CE-ĞİZ”

Erhürman’ın ardından kürsüye Başbakan Yardımcı Serdar Denktaş geldi, vatandaşlık vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Denktaş’ın ifadeleri şöyle:

“Savunma yapacak değilim. Sayın Başbakan’ın söylediği piyasa borcu olmamasıdır. Piyasa borcu ile bankalara borcu lütfen ayırın. Bankalara yönelik iç borçlanmaya yönelik tek bir girişim bile yapmadık.

Yasası hazırlanmış durumda, geçirmeye de devam edeceğiz. Bu ülkede yaşayanlara, hakkı olanlara, bu vatandaşlığı VE- RE-CE-ĞİZ!

Bu kadar kişi içinde birkaç kişiye ‘vatandaşlık vermemiz gerekiyorsa’ vereceğiz.”

 

 

 

Bu haber toplam 4810 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler