1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Vatandaşın ‘muayene’ tepkisi: “Borçlanıp özele gideceğim”
Vatandaşın ‘muayene’ tepkisi: “Borçlanıp özele gideceğim”

Vatandaşın ‘muayene’ tepkisi: “Borçlanıp özele gideceğim”

Özelde kendi başına gelenleri anlatarak, genelde hiçbir vatandaşın buna benzer durum yaşamaması gerektiğini ileri süren Sefer Güner, devlet hastanelerindeki işleyişin daha etkin olması gerektiğini savundu.

A+A-

Sefer Güner “Randevu almak için aradım, gelin doktor var dediler, gittim, bir buçuk saat sıra bekledim, kart bitti, doktor bakmaz, isterse doktor sana ek kart verir, öyle muayene olursun dediler. Doktorun inisiyatifine bırakıldım, muayene olmadan hastaneden ayrıldım. Borçlanıp özele gideceğim.”

Fehime ALASYA

Mağusa Devlet Hastanesi’nde uzun süre sıra bekleyip muayene olamadığını ileri süren Sefer Güner,  çareyi ‘borçlanarak’ özel bir hastaneye gitmekte bulduğunu anlattı, “Sigortalıyım, bu benim devletteki en doğal hakkım ama bakınamadım, mecburen borçlanıp özele gideceğim.” diyerek isyan etti.

Özelde kendi başına gelenleri anlatarak, genelde hiçbir vatandaşın buna benzer durum yaşamaması gerektiğine dikkat çekmek isteyen Güner, devlet hastanelerindeki işleyişin daha etkin olması gerektiğini savundu.

Mağusa’da sakin Sefer Güner, yaşadıklarını YENİDÜZEN ile paylaşarak, “Ben mağdur oldum, başkaları olmasın, bu vatandaşa günah” diyerek isyan etti.

Önceki gün belinde ve bacağındaki sızı ile uyandığını ve Mağusa Devlet Hastanesi’ni telefonla arayarak, şikayeti doğrultusunda servise yönlendirildiğini anlatan Güner, hastanede sıra numarası aldığını ve dakikalarca bakınmak için kart değişimi beklediğini kaydetti.

Güner, yaklaşık iki saatlik bekleyişin ardından kendisine “Doktorun numaraları bitti, bugün bakınamazsınız” denildiğini ileri sürerek, akabinde oradaki görevli tarafından ‘doktor inisiyatifinde muayene olabileceği’ bilgisi aldığını ve doktorla konuştuğunu ifade etti.

Doktordan, “Bugün size bakılamaz, kartlar bitti” cevabını alan Güner, hastaneden muayene olmadan ayrıldığını anlatarak, şikâyetçi oldu.

Güner “Randevu almak için aradım, gelin doktor var dediler, gittim, bir buçuk saat sıra bekledim, kart bitti, doktor bakmaz, isterse doktor sana ek kart verir, öyle muayene olursun dediler. Doktorun inisiyatifine bırakıldım, muayene olmadan hastaneden ayrıldım. Borçlanıp özele gideceğim.” dedi.

“Bizi kendi sağlığımızla oynamaya mecbur bırakıyorlar”

Yaşananlar ışığında, “Halka reva görülen bu mudur? Ben randevu için aradım, gelin şimdi doktor var size bakar denildi, çıktım geldim, ne torpil istedim ne de öncelik, bir buçuk saatten fazla sıra bekledim ve bana kart yok, doktor artık bakamaz denildi. Doktor inisiyatifine bırakıldım, ek kart verirse bakınırsın denildi, doktor da bunu kabul etmedi. Bu olur şey değil. Oradan çıktım ve borçlanmak için girişimde bulundum, borçlanıp özel bir hastaneye gideceğim. Ben sigortalıyım, neden bunları yaşayım ki? Ya özele gitme durumu hiç olmayan vatandaş ne yapsın? Bunlar çok ayıp.” diyerek isyan eden Güner, bir daha Mağusa Devlet Hastanesi’ne gitmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Güner, özel bir hastaneye gidene dek sızılarını dindirecek iki çeşit hapa başladığını da anlatarak, “Bizi kendi sağlığımızla oynamaya mecbur bırakıyorlar. Zaten genelde özel hastaneleri tercih ediyordum, o gün de çok ağrım vardı ve ay sonu geldi, bu yüzden devlet hastanesine gittim ama pişman oldum.” şeklinde konuştu.   

 

 

 

Bu haber toplam 2226 defa okunmuştur
Etiketler :