1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vasit Mustafa 54 yıl sonra toprağa verildi.
Vasit Mustafa 54 yıl sonra toprağa verildi.

Vasit Mustafa 54 yıl sonra toprağa verildi.

Kayıp” Vasit Mustafa, bugün Serdarlı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Serdarlı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

A+A-

Aspava bölgesinde 1963 yılında kayıp olan ve 54 yıl sonra Tekke Bahçesi Şehitliği’nde bulunarak kimlik tespiti yapılan “Kayıp” Vasit Mustafa, bugün Serdarlı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Serdarlı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kayıp Vasit Mustafa’nın cenaze namazına ailesi, yakınları, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
Aile istemediği için şehide askeri tören düzenlenmediği öğrenildi.

TORUNU TEPKİ GÖSTERDİ

Serdarlı Mezarlığı’ndaki definin ardından konuşan Vasit Mustafa’nın torunlarından Gönal Göksün, devlet yetkilerine tepki gösterdi.

Göksun, dedesinin Tekke Bahçe Şehitliği’nde yattığı bilindiği halde kendilerinden saklandığını ileri sürdü.

54 yıl geçse de büyük acı içinde olduklarını söyleyen Göksun, “Bu acıyı bize yaşatanlara yazıklar olsun. Bunca yıldır bildikleri halde sakladılar” dedi.

Dedesi Vasit Mustafa’nın geride bir eş ve 5 çocuk bıraktığını kaydeden Göksun, evlatlarının uzun zaman babalarının yaşadığına inanarak umutlandıklarını ifade etti.

“EN AZINDAN ZİYARET EDEBİLECEĞİMİZ BİR MEZARI VAR”

Dedesinin bulunmasının acılarını biraz dindirdiği kaydeden Göksun, en azından ziyaret edebilecekleri bir mezar bulunduğunu söyledi.

Diğer evlatlar da tepki göstererek, kayıplar aranırken DNA araştırmalarının ve kazıların meçhul yerler yerine, önce bilinen yerlerden başlamasını istediler.

 

Bu haber toplam 2349 defa okunmuştur
Etiketler : ,