1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Varoluş mücadelesi' için açık çağrı
'Varoluş mücadelesi' için açık çağrı

'Varoluş mücadelesi' için açık çağrı

El-Sen, tüm ilerici kesimleri “toplumumuz adına varoluş mücadelesi için kavga vermeye” davet etti.

A+A-

El-Sen, Türkiye’den deniz altından kablo ile elektrik getirilmesinin tek amacı KIB-TEK’i kapatmak ve Kıbrıs Türk Toplumunu tam anlamı ile Türkiye’ye muhtaç bırakmak olduğunu savundu.

8 Eylül Cuma günü KTAMS lokalinde toplantı düzenleyeceğini açıklayan El-Sen, tüm ilerici kesimleri toplumumuz adına varoluş mücadelesi için kavga vermeye” davet etti.

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu’nun yönetim kurulu adına yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

TOPLUM ADINA ÇAĞRI YAPIYORUZ

KTYH, ETİ, Sanayi Holding, Saray Otel ve dahasını peşkeş çeken zihniyet Kıbrıs Türk Toplumunun bir başka özvarlığı olan KIB-TEK’i de peşkeş çekmek için kolları sıvamış bulunmaktadır.

Daha önceleri AKSA üzerinden bunu deneyen ancak hem emekçilerin, hem de toplumumuzun dik duruşu karşısında geri adım atan bu zihniyet, Ankara’dan aldığı talimatı yerine getirebilmek için her yolu denemektedir. Özellikle Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un deniz altından kablo ile elektrik getirilmesine yönelik girişimleri ve bu yönde yaptığı açıklamalar geldiğimiz noktanın artık karar verme aşaması olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Evet, toplum olarak artık bir karar vermeliyiz!

Ya “Biz yöneteceğiz” diyeceğiz, ya da tam anlamı ile Türkiye’ye bağımlı olmayı kabulleneceğiz. EL-SEN olarak biz bağımlı olmayı reddediyoruz ve kendi özvarlıklarımızı “Biz yöneteceğiz” diyoruz. Toplumumuzun da biz sendikalardan, siyasi partilerimizden ve sivil toplum örgütlerimizden beklentisi ortaya bu yönde irade koymamızdır. Bu kavga varoluş kavgasıdır. Bu topraklara kök salmak, kendi evimizin efendisi olmak ve kurumlarımıza sahip çıkmak adına tüm ilerici kesimleri toplumumuz adına varoluş mücadelesi için kavga vermeye çağırıyoruz.

Türkiye’den deniz altından kablo ile elektrik getirilmesinin tek amacı KIB-TEK’i kapatmak ve Kıbrıs Türk Toplumunu tam anlamı ile Türkiye’ye muhtaç bırakmaktır. Bunu kabullenebilmemiz mümkün değildir. Ne yazık ki şu anda hükümette bulunan siyasi partiler ve o partilerin bakanları yalan – yanlış açıklamaları ile toplumumuzu yanıltmaya çalışmaktadırlar. Bu ihanete karşı sessiz kalmayacağız.

-“KTHY sırtımızda yük” dediniz ve yönetemeyip batırdınız.
Şimdi bu toplum geçmişe göre çok daha pahalıya seyahat ediyor.

-“Rekabet için GSM operatörleri gerekli” dediniz ve bu ülkeye 2 GSM operatörü getirdiniz.
Şimdi bu toplum geçmişe göre çok daha pahalıya konuşuyor.

-“Teknecik yetersiz, yatırım yapmak yerine bir özel şirketten hizmet alalım” dediniz ve gidip AKSA ile alım garantili sözleşmenin altına imza koydunuz.
Şimdi bu toplum geçmişe göre çok daha pahalıya elektrik tüketiyor.

-“Su Türkiye’den gelecek ve çok ucuza millete ulaşacak” dediniz.
Şimdi bu toplum geçmişe göre çok daha pahalıya su kullanıyor.

-“Ercan’ı özelleştirdik, vatandaşlarımız çok daha iyi hizmet alacak” dediniz.
Şimdi bu toplum Ercan’da geçmişe göre çok daha pahalıya uçak saatini beklemek zorunda kalıyor.

Sırada “Deniz altından kablo ile elektrik getirip bunu topluma 25 kuruşa satacağız” safsatası var.
Bu yolla amaç KIB-TEK’i kapatıp Kıbrıs Türk Toplumunu yok etmektir!

Buna asla müsaade etmeyeceğiz ve bu zihniyet ile bu zihniyetin iplerini elinde tutan güce karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Bu bağlamda 8 Eylül Cuma günü saat 14:30’da Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Lokali’nde düzenleyeceğimiz toplantıya tüm ilerici örgütlerimizi toplumumuz adına davet ediyoruz.

 

Bu haber toplam 2399 defa okunmuştur
Etiketler : , ,