1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vakıflara atama tartışması
Vakıflara atama tartışması

Vakıflara atama tartışması

KTAMS ve DİN-GÖR-SEN atamayı eleştirdi, Arıkan ise “Atama olmuş olabilir, ben burada olduğum sürece böyle bir şey olmaz, araştırıyorum” dedi

A+A-

Tanju KONURALP

Erken seçime günler kala UBP hükümetiyle ilgili ciddi partizanlık iddiaları gündeme geldi.
Vakıflar İdaresi’ne bağlı Din İşleri Dairesi’ne 26 ve Vakıflar Bankası’na ise beş kişinin istihdam edildiği iddia edildi. İddiayı gündeme taşıyan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan durumu eleştirdi.
Hükümetin erken seçim ile birlikte ciddi bir telaş içerisine girdiğini belirten Kaptan, kontrolsüzce yapılan istihdamlar konusu ile ilgili bilgiler verdi. Yalnızca geçtiğimiz günler içerisinde 30 kişinin istihdam edildiğini belirten Kaptan, kurultay döneminden günümüze yüzlerce kişinin, sırf oy uğruna istihdam edildiğini ve yasal olmayan bu konu hakkında KTAMS olarak yargıya başvuracaklarını dile getirdi.

“Vakıflar Yönetim Kurulu üyesinin oğlu da istihdam edildi”
Vakıflar İdaresi’ne bağlı Din İşleri Dairesi’ne 26 ve Vakıflar Bankası’na ise beş kişinin istihdam edildiğini belirten Kaptan, yine Vakıflar Bankası’na bir de müdürün atandığını kaydetti. Kaptan, Din İşleri Dairesi’ne istihdam edilenlerin arasında, Vakıflar ve Din İşleri Yönetim kurulu Üyesi Işılay Arkan’ın oğlunun da yer aldığını açılarken; Vakıflar Bankası’na gerçekleştirilen istihdamlar nedeni ile personelin oldukça huzursuz olduğunu kaydetti.

DİN-GÖR-SEN de eleştirdi
Bu arada Din Görevlileri Birliği ile Din Görevlileri Sendikası,  “Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı’nın oğlunun Din İşleri Dairesi’nde idari kadroda işe alındığını” belirterek bunu eleştirdi.

Haberi detayları Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
Etiketler :