1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vakıflar İdaresi yeniden yapılandırılıyor
Vakıflar İdaresi yeniden yapılandırılıyor

Vakıflar İdaresi yeniden yapılandırılıyor

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, çağdaş sistemler aracılığıyla daha verimli çalışarak, kurumu hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyor.

A+A-

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (KVİ) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi, Vakıflar İdaresi'nin yeniden yapılandırılması projesini hayata geçiriyor. Vakıfları daha çağdaş bir hale getirmeyi amaçlayan yeniden yapılandırma projesinin, 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

Projeyi tanıtmak amacıyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü’nde bugün düzenlenen basın toplantısında Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Doğru Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter ve Proje Yöneticisi İzzet Atalay birer konuşma yaptı.

“ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR BİR KURUM”

Toplum çıkarına politika uygulayacak, şeffaf ve hesap verebilir bir kurum olma hedefiyle yeniden yapılandırma sürecini başlatan Kıbrıs Vakıflar İdaresi, çağdaş sistemler aracılığıyla daha verimli çalışarak, kurumun hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyor.

Yeniden yapılandırmayla, gereksiz iş süreçlerini kaldırarak, hızlı hizmet vermeyi sağlayacak, kontrolü güçlendirecek, uzmanlığa sahip ve iyi yönetişim iddiasında olan bir kurumsal yapı öngörülüyor.

Proje kapsamında öncelikli olarak, muhasebe sistemi uluslararası standartlara getirilecek, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin tüm gelir ve giderleri anlık görülebilecek. Böylece, Vakıflar, doğru, iç kontrol süreci dahilinde ve uluslararası standartlarda hesap verebilir, şeffaf hale gelecek, verimlilik de artacak.

KVİ’ye ait taşınmaz malların kayıtları da bilgisayar ortamına aktarılacak, insan kaynakları birimi ve sistemi kurulacak, KKTC’de ilk kez fakirlik haritası çıkarılacak.

ÖZGÜ: “ALTYAPI GÜNCELLENMELİ”

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, toplum yararını gözeten bir kurum olan vakıfların, altyapısının güncel hale getirilmesi gerektiğini, projenin bu anlamda önem taşıdığını kaydetti.

Vakıfların işleyişinin daha güncel ve verimli hale gelmesine yönelik DAÜ’nün öneriler sunduğunu belirten Özgü, bu araştırmanın beş başlık altında toplandığını ifade etti.

Özgü, beş madde arasında yer alan kurumsal yapının yeniden planlanması konusunda yasal mevzuatın önlerini tıkadığını belirtti.

OSAM: “EL ELE YÜRÜTECEĞİZ”

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, KİV ile DAÜ’nün bu projeyi el ele gönül birliği ile yürüteceğini belirtti.

Ataların yüzyıllardan beri bıraktığı emanetlere vakıfların sahip çıktığını söyleyen Osam, DAÜ’nün de KKTC’nin öz değerleriyle özdeşleşmiş olduğunu kaydetti.

Osam, projeye katkı koyanlara teşekkür etti.

BENTER: “GÖREVİMİZ VAKIF MALLARINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK”

KVİ Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter de vakıfların amacının ataların vakfettiği malların toplum yararına kullanılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Benter, “Görevimiz vakıf mallarını en iyi şekilde değerlendirmektir” dedi.

Benter, Kıbrıs’ın hangi bölgelerinde vakıf malları bulunduğuna ilişkin envanter çıkarıp, söz konusu malın, vakfedenin belirttiği amaca uygun şekilde değerlendirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Envanter çalışmasına bir yıl önce başlandığını söyleyen Benter, sorunların ortaya çıkarıldığını, kurumu daha verimli bir kurum yapmak için çalışmaların süreceğini ifade etti.

ATALAY: “PROJE BEŞ BAŞLIKTAN OLUŞUYOR”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yeniden Yapılandırma Projesi Yöneticisi İzzet Atalay da projeyle ilgili bilgi verdi.

Projenin beş ana başlık altında toplandığını anlatan Atalay, bunların; muhasebe sistemi, emlak yönetimi, kurumsal yapı, insan kaynakları ve KKTC Fakirlik Haritası olduğunu kaydetti.

Atalay, muhasebe sistemi başlığında, kullanılan mevcut muhasebe sisteminin günümüzde kullanılan uluslararası muhasebe sistemine geçmesi, kurumun tüm gelir ve giderlerinin görülebilmesi sonucu verimliliğin artması ve sistemde olası kaçakların önlenmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Emlak yönetimi başlığıyla ilgili bilgi veren Atalay, bu başlığın, emlâk yönetiminin güncelleştirilmesi ve emlâk envanterinin oluşumunu içerdiğini kaydetti. Atalay, kuruma ait taşınmaz malların kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılmasına başlandığını ifade etti.

Atalay, kurumsal yapının iyileştirilmesi başlığının, mevcut birimlerin isimleri ve sorumluluk alanlarının yeniden düzenlenmesi, kurumsal organizasyon belirlenerek 5 yıllık stratejik planı hazırlanması ve arşiv kayıtlarının dijital sisteme alınması gibi maddeleri içerdiğini belirtti.

İnsan Kaynakları başlığını anlatan Atalay, işe giriş ve yükselme sınav sisteminin şeffaflaşması ve modernizasyonu ile kurumun kendi personel planlamasını yapması gibi maddelere yer verildiğini anlattı.

KKTC Fakirlik Haritası’nın ilk kez çıkarılacağını belirten Atalay, mevcut kurumlarla işbirliği yaparak veri tabanı alt yapısı oluşturulacağını, bölgesel anket çalışmaları yapılarak KKTC fakirlik haritasının ortaya çıkarılacağını, “Hayır ve Sosyal İşler Fonu Yönergesi” hazırlanarak yapılacak yardımların puan sistemine göre gerçekleştirileceğini söyledi.

(tak)     

Bu haber toplam 1314 defa okunmuştur