1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Vakıf Kültür ve Medeniyetinin Kıbrıs Yansımaları” paneli yapıldı
“Vakıf Kültür ve Medeniyetinin Kıbrıs Yansımaları” paneli  yapıldı

“Vakıf Kültür ve Medeniyetinin Kıbrıs Yansımaları” paneli yapıldı

“Vakıf Kültür ve Medeniyetinin Kıbrıs Yansımaları” konulu panel gerçekleştirildi.

A+A-

 

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 444. ve EVKAF’ın Kıbrıs Türk halkına devrinin 59. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde “Vakıf Kültür ve Medeniyetinin Kıbrıs Yansımaları” konulu panel gerçekleştirildi.

Bedesten’de saat 10.00’da başlayan panelin açılış konuşmasını Vakıflar İdaresi’nden Avşar Kişmir yaptı.

KİŞMİR

Kişmir, yüzyıllar önce Kıbrıs Türkü'nün atalarının, "Karşılık Beklemeden İyilik Yapmak" düşüncesiyle mallarını vakfettiğini belirterek, "Bugün o emanetlere sahip çıkabiliyor muyuz" diye sordu.

Bu hafta içerisinde yapılacak faaliyetlerle Kıbrıs Türkü’nün atalarının bu vakıfları kurarken nasıl düşündükleri şahsi değerli mallarını toplumun faydalanması için vakfederken nasıl bir düşünce içinde olduklarının anlamaya çalışılacağını ifade eden Kişmir, vakıf medeniyetinin bir gönüllülük, bir merhamet bir sevgi medeniyeti olduğunu bildirdi.

Kişmir konuşmasında, “Yapmak istediğimiz, atalarımızın bize miras bıraktığı bu güzel düşünceleri sahiplenerek vakıf mallarını amaçlarına uygun olarak toplumun faydasına kullanmak." ifadelerine yer verdi.

Kişmir’in konuşmasının ardından Prof. Dr. Mevlüt Çam “Vakfın anlamı, örnekleri, belgeleri ve geçmişte yapılan uygulamalar” hakkında sunumunu gerçekleştirdi.

Daha sonra Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ve Prof. Dr. Hüseyin Çınar’ın sunumlarına geçildi.

Panel saat 13.00’e kadar sürecek.

DİĞER ETKİNLİKLER

Vakıflar İdaresinin kuruluşunun yıldönümü münasebetiyle yarın Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde saat 10.00'da saygı duruşunda bulunularak Atatürk Büstü 'ne çelen sunulacak ve ardından Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki kabri ile Dr. Küçük'ün eşi Süheyla Küçük evinde ziyaret edilecek.

17 Nisan Cuma günü, muhtelif camilerde, Vakıf yapan, Vakıflar'a hizmeti olan ve bugün hayatta olmayan kişiler için Mevlit okutulup lokum dağıtılacak.

(tak)

Bu haber toplam 1423 defa okunmuştur