1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vakıf Anaokulu’nda 9 öğretmenin isyanı
Vakıf Anaokulu’nda 9 öğretmenin isyanı

Vakıf Anaokulu’nda 9 öğretmenin isyanı

“Cep mesajıyla işimize son verildi”

A+A-

Lefkoşa’daki Vakıf Anaokulu’nda görev yapan 9 yardımcı öğretmen, “ani bir kararla görevlerinden uzaklaştırıldığını” belirterek, bu duruma isyan etti.

“Hiçbir gerekçe göstermeden işlerine son verildiğini” söyleyen öğretmenler, kararı, cep telefonlarına gelen mesajla öğrendiklerini belirtti.

Öğretmenler, bu gelişme üzerinde dün Vakıf Anaokulu’nda bir eylem yaptı.

9 yardımcı öğretmen, vicdanı olan herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ederken,  “Okul müdürünün yardımcı öğretmenlerin maaşlarının artırıldığı günden beri uyguladığı baskılar KTÖS'ün söylemleriyle örtüşüyor mu? Eşit işe eşit maaş demek çalışanları işinden etmek mi? Okulda yaşanan ve bastırılmaya çalışılan haksız davranış ve baskıların tüm öğretmen camiası ile toplumumuz tarafından bilinmesini engelleyenler mi var?” diye sordu.
Lefkoşa Vakıf Anaokulu'nun toplam 9 yardımcı öğretmeni içerisinde, 12 yıldır bu görevde olan öğretmenlerin de olduğunu ve 9 yardımcı öğretmenin hiçbir gerekçe gösterilmeden tümünün toplu bir şekilde işine son verilmesinin arkasında yatan sebebin ne olduğunu anlayamadıklarını belirten öğretmenler, durumdan cep telefonlarına gelen mesaj ile haberdar olduklarını söyledi.

“Hemen yeni münhal açıldı”

Bu gelişme sonrasında yine mesaj yoluyla okula 9 yardımcı öğretmen alımı hakkında münhal olduğu ve başvurmaları gerektiği bilgisini alan öğretmen yardımcıları şunları aktardı:
“Toplam 30 kişinin başvurduğu münhalın, sınav şeklinde veya sadece mülakatla mı alınacağı konusu belirsiz kalmıştır. Sınava katılacak kişiler, Okul müdürü Suna Elcil’e sınavın şekli ile ilgili bilgi sorulduğu zaman, bakanlık tarafından belirleneceği söylenilmiş, sınav gününden bir gün önce sınavın 19 Eylül Cuma günü Çağlayan İlkokulu’nda yapılacağı herkese bildirilmiştir. Ancak sınava bir saat kala sınavın Çağlayan İlkokulu’nda değil, Orta Eğitim Sendikası’nda yapılacağı herkese telefonla tekrardan bildirildi. Bir sınavın nerede yapılacağı en az 24 saat önceden bildirilmesi gerekmez mi?”

Bu haber toplam 4589 defa okunmuştur