1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Vahşet sürüyor
Vahşet sürüyor

Vahşet sürüyor

Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 3 kişinin daha hayatını kaybettiği ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 163'e yükseldiği bildirildi.

A+A-

İsrail'in Gazze'ye daha önce düzenlediği saldırılarda yaralanan bir kişinin yanı sıra, bu gece Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 3 kişinin daha hayatını kaybettiği ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 163'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının daha önce Gazze'nin doğusundaki eş-Şucaiyye mahallesindeki bir eve düzenlediği saldırıda yaralanan bir kadının tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra, İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında, Gazze'nin batısındaki Ensar Güvenlik Kompleksinde 1 kadın, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta 2 yaşında bir çocuk ve Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya beldesinde 1 kişi olmak üzere, 3 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Kudra ayrıca saldırılarda 5 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Kudra, İsrail'in Pazartesi gününden beri Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 163'e yükseldiğini, 1085 kişinin yaralandığını belirtti.

Öte yandan İsrail'deki Davut'un Kızıl Yıldızı adlı yardım kuruluşu, Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 208 İsrailli'nin yaralandığını duyurdu.

"Yahudi Sesi" isimli internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 11'i füze şarapneli isabet etmesi, 36'sı sığınaklara kaçarken düşmeleri, 6'sı alarm sesinden kaynaklanan trafik kazası ve 151'i panikleme sonucu olmak üzere 208 İsrailli yaralandı" ifadesine yer verildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

IRAK’TA 7 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ, 3 ASKER YARALANDI

Öte yandan Irak'ın El-Enbar ilinde güvenlik güçleri ile terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çıkan çatışmalarda 7 militanın öldürüldüğü, 3 askerin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine açıklama yapan Enbar operasyonlar komutanı Korgeneral Reşid Felih, Enbar'a bağlı el-Felluce ilçesinin kuzeyindeki es-Saklaviyye nahiyesinde, ordu birlikleri ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda 4 militanın öldürüldüğünü, 3 askerin yaralandığını belirtti.

Felih, ayrıca güvenlik güçlerinin aldığı istihbarat bilgileri doğrultusunda Felluce'deki bazı evlere operasyon düzenlediğini, olayda biri yetkili 3 IŞİD militanın öldürüldüğünü ifade etti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

(AA)

Bu haber toplam 1186 defa okunmuştur