1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Vahşet bitmiyor!
Vahşet bitmiyor!

Vahşet bitmiyor!

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği, sosyal paylaşım sitesinden Hayvan Refah Yasası’na göre su işlendiğini belirterek, bu köpeklerin imha edilip edilmedikleri konusunda Alayköy Belediyesi’nden bir açıklama yapılmadığını aktardı

A+A-

Son günlerde meydana gelen köpek katliamlarına bir yenisi daha eklendi. Yılmazköy’de son iki gün içerisinde 6 köpek zehirlendi. Köyün meydanında ve yol kenarlarında atıl vaziyette bırakılan ölü köpekler, vatandaşların imkanlarıyla yollardan kaldırıldı.

Özellikle bir kişinin zehirlenen beyaz renkte bir köpeği aracın arkasına bağlayarak, köy içerisinden sürükleyerek çıkarttığı görüntülendi.

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Alayköy Belediyesi Başkanı Hulusi Manisoy ise kendilerine bu yönde bir ihbar ve şikayet gitmediğini ancak gerekli çalışmaların derhal yapılacağını ifade etti.

Manisoy: “Gerekli çalışmalar yapılacak”

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği, sosyal paylaşım sitesinden geçtiğimiz iki gün içinde 6 köpeğin daha zehirlendiğini belirterek, Hayvan Refah Yasası’na göre bir suç işlendiğini aktardı. Dernek, bu köpeklerin nereye götürüldüğünün bilinmediğini, imha edilip edilmedikleri konusunda Alayköy Belediyesi’nden bir açıklama yapılmadığını dile getirdi. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Alayköy Belediyesi Başkanı Hulusi Manisoy ise kendilerine bu yönde bir ihbar ve şikayet gitmediğini ancak gerekli denetimlerin ve çalışmaların derhal yapılacağını ifade etti.

kopekk.jpg

Köpekler toplatılmadı

Son bir hafta içerisinde Lefkoşa’da Hamitköy ve Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen köpek ölümleri ardından Yılmazköy’de de yaşanan hayvan katliamı pes ettirdi. Yılmazköy’de son iki gün içerisinde 6 köpek zehirlenerek can verdi. Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği, Kıbrıs'ta hayvan katliamlarının son bulmadığını, önceki gün ve dün köpek ölümleri üzerine kendilerine şikayet gittiğini belirtti. Yol içinde can veren köpeklerin, Alayköy Belediyesi tarafından köpeklerin toplanmadığını sosyal paylaşım sitesinden paylaşan Dernek, bölgenin de ilaçlanmadığını kaydetti.

“Nereye atıldı ya da imha edildi mi?”

Zehirlenmeler nedeniyle bir vatandaşların, ölü köpekleri arabanın arkasına iple bağlayarak, köy içerisinden çıkarttığını aktaran Hayvan Hakları Derneği, bu köpeklerin akıbetinin ne olduğunu sordu.

Bu haber toplam 5133 defa okunmuştur
İlgili Haberler