1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Uzun yıllar Türkiye’de oynamak istiyorum”
“Uzun yıllar Türkiye’de oynamak istiyorum”

“Uzun yıllar Türkiye’de oynamak istiyorum”

Futbol hayatını Çağrı Kıral ile birlikte Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Uşak Sportif’te sürdüren Musa Şanlıer, tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs’ta YENİDÜZEN’in sorularını yanıtladı. Uşak’ta herşeyin yolunda gittiğini söyleyen Musa, uzun yı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Futbol hayatını Çağrı Kıral ile birlikte Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Uşak Sportif’te sürdüren Musa Şanlıer, tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs’ta YENİDÜZEN’in sorularını yanıtladı. Uşak’ta herşeyin yolunda gittiğini söyleyen Musa, uzun yıllar Türkiye’de forma giymek istediğini, verdiği karardan pişman olmadığını söyledi. Musa giderken geride bıraktığı ve üzdüğü insanlardan özür dilediğini belirtirken “Umarım zamanla beni anlarlar” dedi.

2 gol attı 1 asist yaptı
20 haftası geride kalan BAL 7. Grup’ta liderin 10 puan gerisinde yenilgisiz 3’üncü sırada bulunan Uşak Sportif’te forma giyen Musa Şanlıer, Türkiye’deki futbol hayatında 2 ayı geride bıraktı. Oynadığı 6 maçın 5 tanesinde ilk 11’de forma giyen, 1 karşılaşmaya sonradan dahil olan futbolcu 2 gol atarken bir asist yaptı. Pazar günü oynadıkları Konyaaltı maçı sonrası 2 gün izin alarak adaya gelen yetenekli futbolcu ailesi ile hasret giderirken Yenidüzen’e açıklamalarda bulundu.

Şanlıer: “Tek fark altyapı eğitimi ve tesis”
Ülkemizdeki yetenekli futbolcuların BAL liginde yer alan çoğu futbolcudan daha iyi olduğunu söyleyen Musa, buna rağmen Türkiye’de altyapıda futbolcuların aldıkları eğitimin farkının hissedildiğini kaydetti. Futbolcunun sahada nerede duracağını, nasıl oynayacağını ve takım oyununu altyapı eğitimi ile aldığını, hızlı ve sert bir futbol oynandığın söyleyen Musa, ülkemiz ile kıyaslandığında farkın altyapı olduğunu belirtti. Musa ayrıca takımların yüzde doksanının amatör bir lig olmasına karşılık tesis bakımından ülkemizden daha iyi olduğunu ileri sürdü.

“Taraftarlarla özel bir bağ kurduk”
Taraftarlarla arasında güzel bir bağ kurulduğunu ve bu ilginin kendisini memnun ettiğini söyleyen Musa, “Şampiyonluk şansımız azalmasına rağmen evimizde oynadığımız maçlara 5-6 bin kişi geliyor” dedi. Kendisine ilk maçtan itibaren devam eden bir ilgi olduğunu, maç çıkışlarında taraftarların fotoğraf çektirdiğini belirten Musa, bu ilgiyi beklemediğini ancak memnun olduğunu sözlerine ekledi.

“Umarım zamanla beni anlarlar”
“Uzun süre Türkiye’de forma giymek istiyorum” diyen Musa, verdiği karardan dolayı pişman olmadığını belirtti. “Burada geride bıraktığım ve üzdüğüm insanlardan özür dilerim. Onlar için belki de yanlış birşey yaptım” diyen Musa “Umarım zamanla beni anlarlar” şeklinde konuştu.
Ailesinin kendisine çok destek olduğunu ve bunun kendisini memnun ettiğini aktaran Musa, altı maçın 2 tanesini ailesinin gelerek takip ettiğini sözlerine ekledi.

“Çağrı ile duygu patlaması yaşadık”
Takımda birlikte yer aldığı yakın arkadaşı Çağrı Kıral ile birbirlerine destek olduklarını belirten Musa, Çağrı’nın kadroya girme konusunda yaşadığı sıkıntıların kendisini de üzdüğünü belirtti. “Orada birbirinize destek oluyorsunuz. O bana ben de ona destek oluyorum” diyen Musa, “Konyaaltı ile haftasonu oynadığımız karşılaşmada ilk kez forma giydi ve golünü attı. Ben oyundan çıkmıştım ama dayanamayıp sahaya girdim ve gol sevincini beraber yaşadık. Sarıldık, duygu patlaması yaşadık. Çağrı sabretti, umarım bundan sonra düzenli olarak forma giyecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur