1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Uzmanlar Mağusa'da okullarda
Uzmanlar Mağusa'da okullarda

Uzmanlar Mağusa'da okullarda

Mağusa'da bulunan iki ilkokuldaki çocuklarda uyuz hastalığının tespit edilmesi yetkilileri harekete geçirdi, okullarda bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Mağusa’da bulunan Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda 20 çocukta uyuz hastalığının yetkilileri harekete geçirdi, uzmanlar okullarda bilgilendirme yaptı.  Mağusa Devlet Hastanesi’nden Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Sumru Akçaba ile Nevruz Çocuk Tuğcu, Mağusa Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nden Uzman Filiz Tayfun, iki okula da gidip aileler ile görüştü. Velilere uyuz hastalığının ne olduğunu açıklayan uzmanlar, tüm sorulara cevap verdi. Ailelerin panik yapmaması ve şüpheli bir durumda hastaneye başvurmaları önerildi.

Uzmanlar, velilere bu hastalığın temas ile bulaştığını ve çocuklarının dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, bu virüslerin sadece deride yaşayabileceğini belirten uzmanlar, giyilen kıyafetlerin ve kullanılan eşyaların, balkonda birkaç gün bekletildikten sonra yıkanıp tekrar kullanılabileceğini açıkladı. Tuğcu “Nasıl ki grip olduğumuzda insanlarla temastan kaçınıyorsak, bunu da aynı şekilde düşünmeliyiz” şeklinde konuşup, okulların tatil edilmesine sebep bir durum olmadığını söyledi. Bu hastalığa doğru teşhis ve uygun şartlarda tedavi yapılması için, ailelerin çocuklarını hastaneye götürmeleri önerildi.

ss-050.jpg


 Tuğcu, hastalığın deriye sürülen bir ilaç ile 8 saat içinde tedavi edildiğini kaydetti.

hh-056.jpg

 Akçaba, bu hastalığın kişide teşhisinden sonra, doğrudan deriye uygulanabilen reçeteli merhemler, kremler, losyonlar veya ağız yolu ile alınan ilaçlarla birkaç gün içinde tedavi edildiğini kaydetti. Akçaba “Veliler bu kızarıklıkların kalıcı olup olmadığı konusunda çok fazla soru sordu. Bunun cevabı ise hayır, bu hastalığın kalıcı bir unsuru yok” diye konuştu. Bu hastalığın sonbahar ve kış aylarında görülmesinin olağan olduğuna değinen Tayfun, ailelere hastalığın ne olduğu, ne yapılması gerektiği hakkında yazılı açıklama verdi.

Uzmanlar, velilere bu hastalığın kendisini göstermesinin bir hafta kadar sürebileceği ve bu süreç içinde yakın temastan kaçınmayı ve önlem almayı önerdi. Alasya İlkokulu Müdürü Kenan Tuncay, bugün okuldaki tüm sınıf ve tuvaletlerin ilaçlanacağını bildirdi.

Bu haber toplam 2503 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler