1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Uzlaşı,yeniden yapılanma için adayım”
“Uzlaşı,yeniden yapılanma için adayım”

“Uzlaşı,yeniden yapılanma için adayım”

Kurultayda aday olan Akansoy, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, uzlaşı, yeniden yapılanma ve kolektif çalışma için aday olduğunu dile getirdi. Özkan Yorgancıoğlu ise dün açıklama yapmak istemedi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler(CTP-BG)’de 8 Aralık’ta gerçekleşecek kurultayda, Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu ile Parti Genel Sekteri Asım Akansoy “başkanlık” için yarışacak.
Genel başkanlık, Parti Meclisi üyeliği ve Yüksek Onur Kurulu üyelikleri için adaylık süresi dün saat 17:00’de sona erdi.
Genel Başkanlık için ilk resmi başvuruyu CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu yapmıştı. Dün öğle saatlerinde de genel sekreter Asım Akansoy, resmi başvurusunu yaparak, başkanlık yarışına katıldı.
Kurultayda aday olacağı yönünde ismi geçen CTP-BG Güzelyurt milletvekili Mehmet Çağlar ve CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Soyer Kalyoncu ise adaylık başvurusunda bulunmadı.
Yapılan Olağan Genel Kurul’da hem başkan hem de parti organlarını yeniden belirlenecek.

Akansoy: “Uzlaşı, yeniden yapılanma ve kolektif çalışma için adayım”
YENİDÜZEN’e konuşan CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, partinin içinde bulunduğu çatışma ortamını aşmak için örgütsel anlamda yeniden yapılanmak,  siyasi bağlamda ise daha belirgin bir çerçeve oluşturmak adına Olağan Genel Kurul’da aday olduğunu açıkladı.
Akansoy, CTP-BG’nin küreselleşen dünya ölçeğinde etkin bir parti olması gerektiğini, günlük refleksler yerine, orta ve uzun vadeli planlarla hareket etmesi, geleceği düşünerek kadro politikası oluşturması ve sosyalist siyasetin üretim merkezi düzeyine ulaşması yani,  partinin “ileriye taşınması” için yapılması gerek birçok iş olduğunu belirtti.
Uyumun partinin her düzeyinde ve hiçbir partilinin dışlanmadan tesis edileceğini belirten Akansoy, bununla birlikte tabandan tabana etkin ve sonuç alıcı bir katılım metodu ile insanların daha çok siyaset yapmasını sağlayacak bir model geliştireceğini kaydetti.
Akansoy, söz konusu modelin, parti içerisinde sıkıntıların yerini istikrar ve güvene bırakacağını dile getirerek, “bu adım çok önemlidir. Bunu hayata geçirebilmek için aday oldum” dedi.

“Yorgancıoğlu dahil, birçok kişiyle görüştüm”
Aday olma aşamasına gelene kadar Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da dahil olmak üzere pek çok kişiyle görüşme yaptığını ve uzlaşma arayışı içerisinde olduğunu belirten Akansoy, “Yorgancıoğlu ile yaptığımız görüşmede kendileriyle, parti içerisindeki ve hükümetteki durumu net bir şekilde paylaştım. Sürdürülemez durumun gerek ideolojik, gerekse örgütsel anlamda yeniden yapılanması için görev paylaşımı teklifinde bulundum, tatmin edici net bir cevap alamadığım için, arkadaşlarımla görüşüp öne çıkmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

“Halka sunulan hizmet, kesintiye uğramamalı”
Partinin şu anda hükümette olduğunun bilinciyle hareket ettiğini söyleyen Akansoy, halka sunulan hizmetin kesinlikle bir kesintiye uğramaması gerektiğine inandığını ve bunun için gerekli her türlü hassasiyeti göstereceğini ifade etti.
Akansoy, bu bağlamda herkesin huzurlu ve rahat olmasını, kurultaydaki bir yarışın parti içi demokrasinin, gelişmenin gereği ve olmazsa olmazı olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, yeni bir parti modelinde, Özkan Yorgancıoğlu gibi tüm deneyimli ve genç kadrolarla birlikte hareket edeceğini sözlerine ekledi.
“CTP-BG’nin Kurultay süreci, sağduyulu, olgun ve düzeyli geçecektir. Hiçkimse, bizi bir başka partiye benzetmesin. Kimse endişe etmesin. Ben CTP okulunda yetişmiş bir kişiyim, ne yapacağımı ve nerede duracağımı çok iyi bildiğim için partimizi yönetmeye adayım. Demokrasiyi içselleştirmiş bir partiyiz. Kurultaya farklı iddia ve görüşlerle kol kola girer kol kola çıkarız. ”

Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur
Etiketler : , ,