1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Uzayan yol tamiratı isyan ettirdi
Uzayan yol tamiratı isyan ettirdi

Uzayan yol tamiratı isyan ettirdi

Bir süre önce ‘tamir çalışmaları’ için trafiğe kapatılan Çamlıbel – Hisarköy yolunda 2 aydır aksayan çalışmalar bölgelilerin tepkisine neden oldu. Bölgede ikamet eden vatandaşlar yolun bir an önce bitirilmesini istiyor.

A+A-

Hisarköy-Çamlıbel yolunun ‘uzayan tamiratı’ bölgede yaşayanları isyan ettirdi

 

• Tarcan Çelikkanat: “Yol en kısa zamanda onarılmazsa halkımızın can güvenliği için bu yolu biz kapatacağız”

• Hasan Saçar: “Karayolları Dairesi Müdürü, köylünün eylem yapacağız çağrısına, eylemden korkmuyoruz şeklinde yanıt verdi”

• Ercan İnsel: “15 gün diye söz verdikleri yol 2 aydır kapalı”

• Halit Keskinoğlu: “Aylar önce fikrimizi almaya gelen heyete 3 km’lik yol yapacaksınız ama 6 km’lik yolu bozacaksınız dedim, ki öyle de oldu”

• Tarcan Çelikkanat: “Bu sefere ölüm fotoğrafları çekmeye geleceksiniz…”

Feray YALÇUK

Bir süre önce tamir çalışmaları için trafiğe kapatılan Çamlıbel – Hisarköy bölgesinde 2 aydır aksayan çalışmalar bölgelilerin tepkisine neden oldu. Bölgede ikamet eden vatandaşlar yolun bir an önce bitirilmesini istiyor.
YENİDÜZEN’e konuşan bölgeliler yol tamiratının uzamasının şikayet etti ve çalışmaların durduğunu öne sürdü.
Kapatılan yol nedeniyle alternatif bir yoldan geçen araçların da yola zarar verdiğini ifade eden bölgeliler Ulaştırma Bakanlığı ve hükümetin konuya ilgi göstermesini istedi.
İşte bölgede yaşayan yurttaşların YENİDÜZEN’e söyledikleri:

Tarcan Çelikkanat: “Bu sefere ölüm fotoğrafları çekmeye geleceksiniz…”

“ ‘Çalışma Var’ tabelası var ama aylardır çalışma başlayamadı. İnsanların canıyla oynuyorlar. 18 senedir bu köydeyim 2 ay içerisinde yaşanan kaza kadar kaza olmamıştır 18 senede” diyen  Tarcan Çelikkanat, “Çoluk çocuğumuzla bu yollarda yolculuk etmek istemiyoruz” dedi. Çelikkanat, “İhaleyi alanın Kahveci LTD… Fakat bu rezilliğin esas sorumluları ilgili bakanlık ve hükümettir”  diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan ekinlerin toplama zamanının geldiğine de vurgu yapan Çelikkanat, iş araçlarıyla tamir halindeki yola alternatif olarak kullanılan yollardan geçmenin imkânsızlığından da bahsetti. Yaşadıkları olumsuzlukları şu sözlerle ifade etti; “Traktörlerle Çamlıbel’deki benzinciye kadar bile gidemiyoruz. Biçerdöverler bu yol için çok tehlikeli… Sözler tutulmazsa bu hafta halkımızın can güvenliğini korumak için yolu biz kapatacağız”

Ercan İnsel: “15 gün diye söz verdikleri yol 2 aydır kapalı”

Ercan İnsel şunları söyledi:  “Bu proje iki etaplı bir projeydi. İlk etabı Çamlıbel – Hisarköy yolunun onarımı için başlanıp tamamlandı fakat o yol da düzgün yapılmadı. İkinci etap ise zaten hiç başlamadı. Aylar önce Girne Kaymakamı Mehmet Evrengil, Karayolları Daire Müdürü Hasan Nihat Erduran, polis kumandanı ve Kahveci LTD’den birkaç kişinin oluşturduğu bir grup, gelip bizden görüş aldılar. 15 gün diye söz verdikleri yol 2 aydır kapalı ve işin kötüsü daha çalışmalara başlamadılar bile”

Hasan Saçar: “Karayolları Dairesi Müdürü, eylemden korkmuyoruz dedi”

Bölgede ikamet eden Hasan Saçar:  “Karayolları Dairesi Müdürü para yoktur deyip bizimle alay ediyor. Para yoksa neden ihaleye girildi neden bu yol çalışması başlatıldı? İşçilerin her sabah 10 gibi gelip iş arabalarının içerisinde yaklaşık iki saat bekleyip sonrasında da hiçbir şey yapmadan gittiler. Köy azası olarak hükümeti sorumlu tutuyorum. Topu ne Karayolları Dairesi’ne ne de başka birine atmasınlar. Maliye para vermiyorsa bu halk yollarda ölsün mü?”

Diğer yandan büyük iş araçlarının köye girmesiyle köy parkelerinin, elektrik direklerinin zarar gördüğüne de dikkat çeken Saçar, “Var olan yollarımızı da mahvettiler”  dedi. “Aylarca bir yolu trafiğe kapamak ne akla ne mantığa sığar” diyen Saçar, köylünün de köye gelenlerin de mağdur olduğuna dikkat çekti. Saçar, köye misafir gelen halkın da tabelaların düzgün yerleştirilmediğinden hatta tabela yoksunluğundan köyün içerisinde kaybolduklarını sözlerine ekledi. Saçar, Karayolları Dairesi Müdürü'nün “Eylemden korkmuyoruz. Eylem yapacaksanız yapın” şeklinde konuştuğunu da iddia etti.

Halit Keskinoğlu: “Çift şerit olacak olan yol günümüz şartlarına uygun genişlikte değil”

Halit Keskinoğlu şunları anlattı:   “Aylar önce fikrimizi almaya gelen heyete 3km’lik yol yapacaksınız ama 6km’lik yolu bozacaksınız dedim, ki öyle de oldu. 15 gün içerisinde onarılacağı söylenen yol 2 ayı geçti hala onarılmadı. Çalışmalar dahi başlamadı. Köyün de köylünün de huzuru kalmadı. Var olan yollarımızı da mahvettiler” dedi.

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur