1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Uyuşturucuya rastlamadık'
Uyuşturucuya rastlamadık

'Uyuşturucuya rastlamadık'

Uyuşturucu suçundan birçok kez mahkum olan Şahin Suyolcu’nun, ‘cezaevinde uyuşturucu satılıyor’ yönündeki iddialarına yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Uyuşturucu suçundan birçok kez mahkum olan Şahin Suyolcu isimli sanığın geçtiğimiz günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Cezaevinde kimse ıslah olmuyor. Gardiyanlar uyuşturucu getiriyor, mahkumlar satıyor” iddiasında bulunması ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında cezaevinde ‘uyuşturucu maddeye’ rastlanmazken, cezaevine uyuşturucu madde sokulduğuna dair herhangi bir gardiyan ve aile yakını tespit edilemedi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Ömer Güran’ın, emri üzerine başlatılan soruşturmaya bağlı olarak, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Ali Gürkut dün Mahkemede şahadet verdi. Gürkut, cezaevinde herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirterek, olayla ilgili adı geçen Eren Aslan, Ümit Karaduman ve Şahin Suyolcu’ya yazılı dava tebliğinde bulunulduğunu ancak üç mahkumunda kabul etmediğini belirtti.

Uyuşturucu satıldığı iddia edilmişti

Hatırlanacağı üzere 9 Mart Pazartesi günü uyuşturucu suçundan yargılanarak 40 gün hapis cezası alan Şahin Suyolcu, Mahkemede bazı iddialarda bulunmuştu. Suyolcu, “cezaevinde kimse ıslah olmuyor. Gardiyanlar uyuşturucu getiriyor, mahkumlar satıyor. Mahkumlar Eren Aslan ve Ümit Karaduman uyuşturucu satıyor” iddiasını ortaya atmıştı.

Bunun üzerine Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, sanığın ifadesinde söz ettiği mahkum isimlerini vermesi ardından, gerekli soruşturmanın yapılması için direktif vermesi üzerine 10 Mart Salı günü cezaevinde arama yapılıp, adı geçen üç mahkumdan ifade alındı.

Polis: “Bir bulguya rastlanmadı”

Başlatılan soruşturma kapsamında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Ali Gürkut dün sabah Ağır Ceza Mahkemesi’nde soruşturmayla ilgili şahadet verdi. Gürkut, 2015 Şubat ayı içerisinde Şahin Suyolcu’nun Ümit Karaduman ve Eren Aslan’dan 50 TL karşılığında 50 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde aldığının öğrenildiğini söyledi.

Ancak aynı gün Şahin Suyolcu’nun kandırıldığını düşünerek, 50 TL karşılığında aldığı malı geri verdiğini öğrendiklerini belirten Ali Gürkut, daha sonra Ümit Karaduman’ın, Eren Aslan’dan 100 miligram ağırlığında Bonzai aldığını, Şahin Suyolcu’nun da buna ortak olmasını teklif ettiğini, ancak Suyolcu’nun bunu kabul etmediğini tespit ettiklerini söyledi.

“Suçlarını kabul etmediler”

Polis Çavuşu Gürkut, cezaevinde yapılan aramada kanunsuz bir şey bulunamadığını belirterek, aynı gün üç mahkumdan ayrı ayrı yapılan soruşturmada suçlamaları kabul etmediklerini mahkemeye aktardı. 11 Mart günü her üç zanlıya da yazılı dava tebliği okunduğunu ancak suçlarını kabul etmediklerini aktardı. Ali Gürkut ayrıca, gardiyanların ve aile yakınlarının cezaevine uyuşturucu soktuklarına dair bir bulgu edinilmediğini de ifade etti.

Bilmem: “Cezaevinde alınan tedbirler, içeriye uyuşturucu sokulmasının yollarını tıkadı”
Öte yandan YENİDÜZEN’e açıklama yapan Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, olayla ilgili başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını belirtti.
Polis ekiplerinin 2 gün boyunca cezaevine gelerek mahkumlardan ifade aldığını ancak gardiyanların ifadesine başvurulmadığını kaydeden Bilmem, “mahkumlar yapılan soruşturmada hiçbir gardiyanla ilgili isim vermedi” dedi.

Bilmem, iddiayı yapan mahkumun daha önce şu anda kaldığı koğuşta bulunduğunu ‘başka bir bölüme ayrıldı, kimseyle görüştürülmüyor’ iddialarının gerçekleri yansıtmadığını dile getirdi. Ortaya atılan iddialar nedeniyle gardiyanların zan altında kaldığını savunan Bilmem, “Gardiyanlar cezaevine uyuşturucu girmemesi için elinden geleni yapıyor. Geçmişte zaman zaman cezaevine uyuşturucu girdiği tespit edildi. Ancak son dönemde alınan güvenlik tedbirler bu yolları tıkadı” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2822 defa okunmuştur