1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucuya ceza yağdı
Uyuşturucuya ceza yağdı

Uyuşturucuya ceza yağdı

Girne'de 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yüklü miktarda uyuşturucu maddeyle yakalanan Şerif Karaçay 2 yıl 6 ay, Okan Atahan 2 yıl, Yusuf Ördek 18 ay hapis cezası aldı

A+A-

Girne’de 15 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yüklü miktarda uyuşturucu madde ile yakalanan Şerif Karaçay, Okan Atahan ve Yusuf Ördek hakkındaki davada karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nden  Başkan Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla'dan oluşan heyetin aldığı kararı Hacımulla açıkladı.

 

Yargıç Hazal Hacımulla, sanık Karaçay’ın Türkiye’de aracının ön kaputunun içerisindeki elektrik kutusuna 150 extacy hap ile 5 gram hintkeneviri sakladığını, daha sonra sanık Okan Atahan ile birlikte Kuzey Kıbrıs’a gelmek için gemiye bindiklerini söyledi. Hacımulla, sanık Karaçay’ın gemide sanık Atahan2a uyuşturuculardan söz ettiğini ve birlikte içmeye karar verdiklerini dile getirdi. İki sanığın 7 Mayıs 2018 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan giriş yaptıktan sonra sanık Ördek’in evine misafir olarak gittiklerini kaydeden Hacımulla, araç kaputundaki uyuşturucuları alıp sanık Ördek’in evine sakladıklarını söyledi. Hacımulla, 3 sanığın yakalanıncaya kadar 33 adet hapı içtiklerini, 5 gram uyuşturucudan ise bir miktarını tükettiklerini açıkladı. Yargıç, alınan ihbar üzerine sanık Ördek’in evine operasyon düzenlendiğini, yapılan aramada 117 hap ile bir miktar hintkeneviri bulunduğunu söyledi.

 

Sanıkların ifade verip suçlarını kabul ettiklerini, sanık Karaçay’ın uyuşturucuyu araca gizleyen kişi olduğunu, sanık Atahan’ın gemide maddelerden haberdar olduğunu, sanık Ördek’in ise eve geldikleri zaman uyuşturucudan söz edildiğini ifade ederek, 3 sanığın suç işlenişinde arklı rolleri olduğunu, başrolün ise sanık Karaçay olduğunu söyledi. Hacımulla, bu nedenle sanıklar hakkında ceza verirken ayrıma gidileceğini belirtti. Sanıkların üçünün de sabıkasız ve genç kişiler olduğunu, 7 aydır tutuklu yargılanmak için beklediklerini kaydeden Hacımulla, ayrıca sanıkların uyuşturucuları ticari amaçla ithal ettiklerine dair bir olgu olmadığını da belirtti. Yargıç, extacy hapların tehlikeli tür uyuşturucu kapsamına girdiğini ifade ederek, bunun sanıklar aleyhine değerlendirildiğini söyledi.

 

Yargıç Hacımulla, sanık Karaçay’ı ithal ve tasarruf suçundan 2 yıl 6 ay, sanık Atahan’ı ithal ve tasarruf suçundan 2 yıl ve sanık Ördek’i ise uyuşturucu tasarrufu suçundan 18 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. (Evrim Kamalı)

 

Bu haber toplam 2669 defa okunmuştur
Etiketler :