1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucuya 6 yıl hapis!
Uyuşturucuya 6 yıl hapis!

Uyuşturucuya 6 yıl hapis!

Mağusa’da 2014 yılı Nisan ayı içerisinde Çanakkale Göleti bölgesine gizlenmiş vaziyette bulunan 929 gr 600 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi alırken suçüstü tespit edilerek tutuklanan sanık Hasan Boncuk, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde y

A+A-

Mağusa’da 2014 yılı Nisan ayı içerisinde Çanakkale Göleti bölgesine gizlenmiş vaziyette bulunan 929 gr 600 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi alırken suçüstü tespit edilerek tutuklanan sanık Hasan Boncuk, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından yargılanan sanık Boncuk, suçlu bulunarak 6 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Uyuşturucu maddeyi aldığı sırada yakalanmıştı…
Sanık Hasan Boncuk, 26 Nisan 2014 tarihinde 929 gr 600 mg ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi Çanakkale Göleti bölgesindeki ağaçlık alana saklamıştı. Konu bölgeye uyuşturucu madde saklandığı bilgisini alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri olay yerine giderek pusu görevine başlamıştı. 27 Nisan 2014 tarihinde olay yerine gelen sanık Boncuk, sakladığı 929 gr 600 mg ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi alırken suçüstü tespit edilerek tutuklanmıştı.

Şartlı tahliyeden yararlanmıştı…
Sanık Hasan Boncuk’un benzeri sabıkası da bulunuyor. Sanık Boncuk, 29 Kasım 2012 tarihinde “Kanunsuz uyuşturucu madde verme”, “Kanunsuz uyuşturucu madde vermeye teşebbüs” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak 2 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. 2 yıl hapis cezasına mahkum edilen sanık Boncuk, şartlı tahliyeden yararlanarak serbest bırakılmıştı.

Güzeler: “Bireylerin ruh ve beden sağlığına ciddi hasarlar veriyor…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Hasan Boncuk’u aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Güzeler, yasa koyucunun, bu suç için 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirterek, Sentetik Cannabinoid’in en ağır uyuşturucu türlerinden olup bireylerin ruh ve beden sağlığına ciddi hasarlar verdiğine dikkatleri çekti. Güzeler, sanığın yargılandığı uyuşturucu suçunda miktarın birçok genci zehirleyebilecek şekilde ve külliyatlı olduğunu belirterek ayrıca sanığın benzeri bir suçtan yargılanıp 2 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini ve şartlı tahliyeden yararlanıp çıktığı halde kısa süre içerisinde yine aynı suç ile mahkeme huzuruna geldiğini söyledi. Güzeler, verilecek cezanın sanık için ağır görülse bile toplumu korumak ve toplumda daha büyük acılar çekilmesini önlemek için bu tür suçları işleyenlere etkin bir cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.  Sanık Hasan Boncuk’a verilecek en uygun ve adil cezanın uzun süreli bir hapis cezası olduğunu belirten Güzeler, sanığı 6 yıl hapis cezasına mahkum etti. (Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 1624 defa okunmuştur