1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucuya 1 yıl hapis…
Uyuşturucuya 1 yıl hapis…

Uyuşturucuya 1 yıl hapis…

Uyuşturucu suçundan dört ayrı sabıkası bulunan sanık Ersan Tarım, yine aynı suçtan yargılanarak hapse gönderildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Uyuşturucu suçundan dört ayrı sabıkası bulunan Ersan Tarım isimli sanık, dün yine aynı suçtan yargılanarak hapse mahkum oldu. 8 Kasım 2014’de iki şahısa 648 miligram Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde veren, polisin evinde yaptığı aramada ise aynı uyuşturucu madden 6 gram 837 miligram tespit edilen sanık Ersan Tarım, Ağır Ceza Heyeti tarafından 1 yıl hapis cezası aldı. Defelarca aynı suçtan yargılanan ancak uslanmayan sanık ErsanTarım, ‘uyuşturucu madde verme ve tasarruf’ suçlarından dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Varol ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu.

Yargıç: “Ders almadığını görüyoruz”

Heyet adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığı kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum edildiğini açıkladı. Yargıç,  uyuşturucu alma ve verme suçlarının oldukça ciddi olup, son yıllarda artış gösterdiğine dikkat çekerek, bu tür suçlara caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bu meseledeki 6 gram 837 miligram uyuşturucu madenin azımsanmayacak ölçüde olduğuna değinen Yargıç, bu sanığın sadece kendi kullanımı için değil başkalarını da satış yapmasının aleyhine bir neden olduğunun altını çizdi.

Uyuşturucu suçundan 4 ayrı sabıkası olan sanığın kendine gerekli dersi çıkarmayarak, bugüne kadar olumlu bir adım atmadığının görüldüğüne dikkat çekek, bu durumun sanığın lehine bir neden olduğuna değindi. Yargıç, sanığın hapislik cezasının süresi belirlenirken aleyhine ve lehine olan tüm olguları göz önünde bulundurarak, oy birliğe ile sanık Ersan Tarım’ın 1 yıl hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 1466 defa okunmuştur