1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucunun kime getirildiği araştırılacak
Uyuşturucunun kime  getirildiği araştırılacak

Uyuşturucunun kime getirildiği araştırılacak

3 kişinin tutuklandığı, ‘yarım kilo eroin’ soruşturması derinleşti

A+A-

Ayşe GÜLER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen yarım kilo eroin meselesi ile ilgili soruşturma derinleşti.

Olayla ilgili tutuklanan M.Ö.S, C.E ve S.Ö dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, aleyhlerinde 8’er gün tutukluluk kararı alındı.

Polis ekipleri, olayla bağlantılı 3 kişinin daha arandığını, ele geçirilen uyuşturucu maddenin kime getirildiğinin araştırıldığını mahkemede açıkladı.

Soruşturma kapsamında tespit edilen uyuşturucu madde analize gönderilirken, zanlı C.E ile S.Ö’nün olay günü Girne Turizm Limanı’nda olduğuna dair kamera görüntüleri de incelemeye alındı.

Polis, 3 günlük tutukluluk süresince 5 kişiden ifade alındığı da belirtildi.

Ülkeye giriş yapmak isterken yakalandılar…

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram, zanlıların Girne, Mağusa ve Lefkoşa’da meydana gelen ‘hintkeneviri, eroin, kokain ithal ve tasarruf’

ile  ‘kanunsuz patlayıcı madde tasarruf’ suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Bayram, zanlı C.E.’nin önceki gün ülkeye giriş yapmak isterken Girne Turizm Limanı’nda üzerinde gerçekleşen aramada yarım kilo eroin ele geçirildiğini, verdiği ifade de konu maddeyi ismi tespit edilen ve şu an aranmakta olan bir zanlı aracılığı ile zanlı M.Ö. S.’ye getirdiğini itiraf ettiğini söyledi.

Uyuşturucu maddeler analize gönderildi

Zanlı C.E.’nin itirafı üzerine M.Ö.S.’nin S.Ö. ile Hamitköy’de bir araçta beraber tespit edildiğini anlatan Bayram, zanlı M.Ö.S.’nin üzerinde yapılan aramada eroin, kokain ve hintkeneviri uyuşturucu madde ele geçirdiklerini ifade etti.

Zanlı M.Ö. S.’nin mahkeme emri ile evinde gerçekleşen aramada ise bir miktar kokain ve eroin daha ele geçirdiklerini ifade eden Bayram, aynı gün zanlı S.Ö.’nün de evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını söyledi.

Zanlı S.Ö.’nün evinde ise 2 adet 9 mm çapında canlı mermi ele geçirildiğini kaydeden Bayram, emare olarak alınan uyuşturucu maddelerin analize gönderildiğini kaydetti.

2 zanlının telefonu incelendi

Bayram, zanlıların mahkemeye çıkarılarak, aleyhlerinde 3’er gün tutukluluk kararı alındığını belirtti.

3 günlük tutukluluk süresince zanlı M.Ö.S ile zanlı S.Ö’ye ait telefonların data incelemesine gönderildiğini belirten Bayram, zanlı C.E’nin ise polise yardımcı olmayarak, telefon şifresi paylaşmadığını ifade etti.

Bayram, zanlı C.E’nin telefonun şifresinin açılıp, incelemeye gönderileceğini dile getirdi.

5 kişiden ifade alındı…

Yürütülen soruşturma kapsamında 5 kişiden ifade alındığını aktaran Bayram, 3 kişinin de arandığını açıkladı.

Bayram, zanlı C.E ile S.Ö’nün olay günü Girne Turizm Limanı’nda olduğuna dair kamera görüntülerinin bulunduğunu ve inceleme yapılacağını söyledi.

8 gün tutukluluk

Uyuşturucu maddenin kime verileceğinin de araştırılacağını belirten Bayram, alınacak ifade ve aranan emarelerin bulunduğuna değinerek, zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme aktarılan olgular ışığında Yargıç Meltem Dündar, her 3 zanlının da 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
Etiketler : ,