1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu zanlılarına 4 gün ek tutukluluk
Uyuşturucu zanlılarına 4 gün ek tutukluluk

Uyuşturucu zanlılarına 4 gün ek tutukluluk

Mağusa’da tasarruflarında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan zanlı R.K. ile S.S.Y.H. dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da tasarruflarında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan zanlı R.K. ile S.S.Y.H. almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.  “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 4’er gün daha uzatıldı.

 

Soruşturma devam ediyor…

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 17 Temmuz tarihinde alınan bir bilgide zanlı R.K.’nin  tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün zanlı R.K.’nin MM 886 Z plakalı araç ile Dörtyol Karakolu önünde tespit edildiğini belirten Özdesoy, zanlının kullanmakta olduğu aracın önünün polis arabaları tarafından kesilerek durdurulduğunu söyledi. Özdesoy, zanlı R.K.’nin kullanımındaki araçta yapılan aramada 1,5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirterek,  zanlı R.K’nin  üzerinde yapılan aramada ise iç çamaşırı içerisinde üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak zanlının kalmakta olduğu eve gidildiğini ifade eden Özdesoy, ayni evde kalan zanlı S.S.Y.H.’nin tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada 1 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu, evin salonunda bulunan masa üzerindeki gözlük kılıfı içerisinde ise ayrı ayrı 9 adet kağıda sarılı satışa hazır vaziyette 4,5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

 

8 gün talep edildi

Özdesoy, mesele ile ilgili olarak zanlı R.K.’nin Dörtyol Polis Karakolu önünde tespit edilip durdurulmadan önce kullanmakta olduğu araçtan dışarıya uyuşturucu madde atmış olabileceği şüphesi üzerine Dörtyol Polis Karakolunun bulunduğu yere gidildiğini belirterek, yapılan kontrollerde zanlı R.K’nin aracının durdurulduğu yerden yaklaşık 100 metre geride refüj üzerinde naylon içerisinde 27 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak zanlı S.S.Y.H.’nin gönüllü ifade verdiğini söyleyen Özdesoy, zanlı S.S.Y.H.’nin üzerinde bulunan uyuşturucu maddeyi zanlı R.K.’den aldığını beyan ettiğini belirtti. Özdesoy, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirterek, her 2 zanlının da tutukluluk süresinin 8’er gün daha uzatılmasını talep etti.

 

4’er gün daha…

Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı R.K. ile S.S.Y.H.’nin tutukluluk sürelerinin 4’er gün daha uzatılmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur
Etiketler : ,