1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu zanlıları tutuklu yargılanacak
Uyuşturucu zanlıları tutuklu yargılanacak

Uyuşturucu zanlıları tutuklu yargılanacak

Alayköy’de düzenlenen operasyonda tutuklanan A.A ile E.T yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

A+A-

Alayköy’de düzenlenen operasyonda tutuklanan A.A ile E.T yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Evlerinde uyuşturucu bulunan iki zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme şubesinde görevli polis memuru Cemal Ramiz,29 Aralık tarihinde, 12:40 - 13:00 saatleri arasında, Alayköy’de, A.A’nın ikametgahında polis tarafından yapılan aramada, 452 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Ramiz, yürütülen ileri soruşturmada mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen ve zanlı A.A’nın uyuşturucu maddeyi veren E.T’nin ikametgahında yapılan aramada ise 934 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Cemal Ramiz, zanlı A.A’nın aleyhine, 1 gram uyuşturucu alma ve tasarruf, zanlı Ersan Tarım’a ise, 1 gram uyuşturucu madde alma ve verme, 934 miligram ağırlığında sentetic cannabionid tasarruf suçlarından dava getirildiğini anlattı.

Benzer davası var

Zanlı A.A’nın askıda benzer bir davası olduğunu, zanlı E.T’nin ise 9 Kasım 2018 tarihinde benzer suçlardan cezaevinden çıktığını belirten Ramiz, suç işlemeye meyilli olan zanlıların tutuklu yargılanmalarını talep etti.  

Yargıç Cenkay İnan, zanlıların yargılanıncaya değin bir ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz  tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur
Etiketler : ,