1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu uğruna işinden de oldu
Uyuşturucu uğruna işinden de oldu

Uyuşturucu uğruna işinden de oldu

Türkiye'de ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Acun Medya Grubu'nda Satın Alma Müdürü olarak çalıştığı dönemde uyuşturucu madde ile yakalanan Çağlar Uçar dün yargılanarak 1 ay hapse mahkum oldu. Uçar, 2 gram 597 mg uyuşturucuyla yakal

A+A-

Didem MENTEŞ

Türkiye'de ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Acun Medya Grubu'nda Satın Alma Müdürü olarak çalıştığı dönemde uyuşturucu madde ile yakalanan Çağlar Uçar dün yargılanarak 1 ay hapse mahkum oldu. 9 Haziran’da iş amaçlı Kuzey Kıbrıs’a gelerek Ercan Havaalanı’nda detektör köpeğinin tepki vermesiyle tasarrufundaki 2 gram 597 mg uyuşturucuyla yakalanan sanık Uçar,  ertesi gün çalıştığı kurumdan da işten çıkarıldı. 34 yaşındaki Çağlar Uçar, 17 gündür Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutukluğunun ardından dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Avukat: “KKTC’yi TC’nin bir parçası olarak görüyorlar”
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’ndan Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve Savunma Avukatı hazır bulundu. Sanık Çağlar Uçar ile ilgili Savcı Özçınar, meselenin olgularını mahkemeye aktararak, delilleri sundu. Avukat ise müvekkilinin pişmanlığını dile getirerek, Türkiyelilerin KKTC’yi Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü ve yasalarının da aynı yürürlükte olduğunu düşünerek sanığın da bu hatanın içine düştüğünü savundu. Sanığın bu suçu işledikten sonra çalıştığı kurumdan da işten çıkarıldığını ve işsiz kaldığını aktaran Avukat, sanığın uyuşturucu bağımlısı olmadığını bu nedenle bir kez kendisine mülayim davranılmasını talep etti.

Yargıç: “Toplum huzursuz”
Tarafların beyanları ardından Mahkeme Başkanı Ömer Güran, sanık Çağlar Uçar hakkındaki kararı okudu. Güran, meseleyle ilgili olgulara değinerek, sanığın uyuşturucu ithal ve tasarruf suçlarından yargılandığını açıkladı. Güran, toplumu rahatsız eden bu tür suçlara etkin ve caydırıcı cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, uyuşturucu miktarı kadar türünün de önemli olduğuna ve bu davadaki ‘hintkeneviri’ türü uyuşturucunun daha az zararlı uyuşturucu türlerinden olduğuna değindi. Sanığın sabıksız oluşunu, söz konusu uyuşturucunun ticaretini yapmayarak kendi içimi için kullandığına dikkat çeken Güran, sanığın hapislik cezasının süresi belirlenirken tüm olguları göz önünde bulundurarak, oy birliğe ile sanık Çağlar Uçar’ı 1 ay hapis cezasına çarptırmayı uygun ve adil buldu.

Bu haber toplam 5576 defa okunmuştur