1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu tasarrufuna 6 yıl hapislik
Uyuşturucu tasarrufuna 6 yıl hapislik

Uyuşturucu tasarrufuna 6 yıl hapislik

Nisan ayında 752 adet uyuşturucu hap ile yakalanan Serdar Kuzu aleyhindeki dava karara bağlandı

A+A-

Mahkeme başkanı Nüvit Gazi Hacı, ülkedeki uyuşturucu suçlarının yaygınlığına dikkati çekerek, 15 yıl hapisliği olan bu tür suçları işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine dikkati çekti.  

Lefkoşa’da Nisan ayında gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda yüklü miktarda uyuşturucu hap ile yakalanan Serdar Kuzu, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak oy birliği ile suçlu bulundu.  

Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesini oluşturan Başkan Nüvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Umut İnan huzurunda görüşülen bu sabahki karar duruşmasında heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Gazi açıkladı.

15 yıla kadar hapisliği var

Gazi, uyuşturucu suçlarının toplumda ciddi huzursuzluk yarattığına değinip, uyuşturucunun yaygınlığına ve toplumda yarattığı tehlikelere dikkat çekti. Gazi, uyuşturucu suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

Gazi, sanığın uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla 752 hapı tasarruf ettiğini ve bu miktarların azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu söyledi. Gazi, sanığın işlediği suçların 15 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne de değindi.

Gazi sanığın işlemiş olduğu uyuşturucu madde tasarruf suçunun ülkemizde son dönemde yaygın suç türlerinden olduğunu bu tür suçlara ceza takdir ederken sanığın cezalandırılmasının yanı sıra bu suçu işlemeye teamül edecek kişilerinde takdir edilen cezayı düşündüğünde caydırılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Nüvit Gazi sanığın lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdikten sonra suçlu bulup mahkûm ettikleri uyuşturucu madde tasarruf suçundan 6 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2675 defa okunmuştur
Etiketler : , ,