1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Uyuşturucu tasarrufuna 11 yıl ceza
Uyuşturucu tasarrufuna 11 yıl ceza

Uyuşturucu tasarrufuna 11 yıl ceza

Kader Felek, Mahkeme tarafından 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

 

Girne'de 1 Nisan 2016 tarihinde 1 kilo 618 gr 800 mg ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde ile yakalanan sanık Kader Felek, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün uyuşturucu madde ‘tasarruf etmek' ve uyuşturucu madde ‘vermek' suçlarından yargılanan Felek, Mahkeme tarafından ‘uyuşturucu madde bulundurmaktan’ suçlu bulundu.

Mahkeme, sanığın uyuşturucuyu kendi kullanımı için değil ticari amaçla bulundurduğuna dikkat çekerek, ülkede uyuşturucu suçlarının ciddi şekilde artış gösterdiğine vurgu yaptı.

Mahkeme kararı okunduktan sonra sanık Felek, aldığı ceza karşısında salonda ‘alkış’ tuttu.

Uyuşturucu vermek suçundan beraat etti

Başkanlığı’nda Melek Esendağlı, üye yargıç Seran Bensen ve üye yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamında Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Egemen Metay ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme Heyeti adına kararı, yargıç Seran Bensen okudu. Mahkeme, sanığı kendi ikrarı ve iddia makamının olguları ışığında aleyhine getirilen uyuşturucu madde ‘tasarruf etmek' davasından suçlu bulup mahkum ettiğini açıkladı. Heyet, sanık aleyhine getirilen uyuşturucu madde ‘vermek' davasının ise ispatlanamadığı gerekçesiyle, sanığı bu davadan beraat ettirildiğini açıkladı.

1 kilo 618 gram 800 mg tespit edildi

Mahkeme Heyeti kararında, sanık Felek’in 1 Nisan 2016 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucunda Yavuz Çıkarma Plajının karşısındaki ormanlık alana sakladığı tasarrufundaki 1 kilo 618 gram 800 miligram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ile birlikte tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Mahkeme, sanığın ifadesinde, söz konusu uyuşturucu maddeden 381 gram 200 miligramını, bir şahsa verdiğini söylediğini, yapılan tahkikat sonucu, söz konusu 1 kilo 618 gram 800 miligramlık uyuşturucu maddenin tespit edildiğini, 381 gram 200 miligram uyuşturucu verdiğinin makul şüpheden ayrı şekilde ispat edilemediğini ve uyuşturucu verme suçundan beraat ettirildiği söyledi.

“Uyuşturucu satıcılarına daha ağır cezalar verilmesi gerekir”

Mahkeme, sanığın tasarrufundaki uyuşturucu madde miktarı ve emare olarak alınan küçük poşetlerin, söz konusu uyuşturucu maddenin ticari amaçla kullanılacağını gösterdiğini, zanlının uyuşturucu kullandığına dair bir bulguya rastlanmadığını aktardı. Mahkeme, sanık Kader Felek’in, 13 Nisan’dan bu yana hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevinde bulunduğunu belirtti.

Bu tür suçlarda ceza takdir edilirken, kamu yararı yansıra uyuşturucunun türü ve miktarının da büyük önem taşıdığını dile getiren Mahkeme, uyuşturucu madde satıcılarına, kullanıcılardan daha ağır cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

“18 yıla kadar hapislik içeriyor”

Mahkeme Heyeti, Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu maddelerin kimyasal yollarla üretilen uyuşturucu maddeler olduğunu ve eroin türü maddelerle aynı sınıfa alındığını da aktardı.

Sanığın yargılandığı suçların, 18 yıla kadar hapislik cezası içeren ciddi suçlar olduğuna işaret eden Mahkeme, bu tür cezalara suçlara ceza takdir edilirken, caydırıcı, ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ülkede çok yaygın olan ve her geçen gün artan uyuşturucu suçlarının aileleri toplumu tedirgin eden, gençleri ise tehdit ettiğini vurgulayan Mahkeme, bu tür suçlara, caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini aktardı.

11 yıl aldı, alkış tuttu

Ağır Ceza Heyeti, sanığın benzer davalarını da dikkate alarak lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdikten sonra sanık Kader Felek’in 11 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Mahkeme kararı okunduktan sonra sanık Felek, aldığı ceza karşısında salonda ‘alkış’ tuttu.

Bu haber toplam 4320 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler