1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu suçlularına ceza yağdı
Uyuşturucu suçlularına ceza yağdı

Uyuşturucu suçlularına ceza yağdı

Mağusa’da 2018 yılı Mart ayında TIR parkında uyuşturucu madde ile yakalanan Osman Özbayır, Ümit Ay, Şengül Akburç ve Melisa Şen hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı…

A+A-

Mağusa’da 2018 yılı Mart ayında TIR parkı içerisinde uyuşturucu madde ile yakalanan Osman Özbayır, Ümit Ay, Şengül Akburç ve Melisa Şen hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” davalarından yargılanarak suçlu bulunan Osman Özbayır 26 ay, Ümit Ay 22 ay, Şengül Akburç 8 ay ve Melisa Şen 8 ay hapis cezasına mahkum edildiler.

Toplam 47 gr 362 mlgr ağırlığında Sentetik Cannabionoid ele geçirilmişti…

Osman Özbayır ile Ümit Ay, 20 Mart 2018 tarihinde Suriyeli olduğunu bildikleri bir kişiden 4 bin TL karşılığında 50 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde satın almıştı. Akabinde Özbayır ile Ay, temin ettikleri uyuşturucu madde içerisinden bir miktar aldıktan sonra geriye kalan uyuşturucu maddeleri naylon poşetlere sararak Güvercinlik Sanayi Bölgesinde tarlaya saklamışlardı. 23 Mart 2018 tarihinde, Osman Özbayır ve Ümit Ay, Şengül Akburç ve Melisa Şen ile birlikte Özbayır’a ait olan araç ile gezdikleri sırada Akburç ile Şen, Özbayır ve Ay’dan uyuşturucu istemişti. Akburç ile Şen’in uyuşturucu istemesi üzerine suçlular hep beraber Özbayır ile Ay’ın daha önceden sakladıkları Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddelerin bulunduğu Güvercinlik Sanayi Bölgesine gitmişlerdi. Akabinde Ümit Ay, Osman Özbayır’ın istemi üzerine araçtan inerek uyuşturucu maddeleri sakladıkları yerden alıp araca geri gelmiş ve Ümit Ay, yine Osman Özbayır’ın istemi üzerine konu uyuşturucu madde içerisinden 2 gr alarak Melisa Şen’e 100 TL karşılığında vermişti. Daha sonra Ümit Ay, konu uyuşturucu maddeyi tekrar naylon poşetlere sararak ayni yere saklamıştı. Akabinde tüm suçlular, yine Osman Özbayır’ın aracı ile aldıkları uyuşturucu maddeyi içmek için Mağusa’da TIR parkına gitmiş ve konu uyuşturucu maddeleri içmeye başlamışlardı. Ayni gün ihbar alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri olay yerine giderek sanıkları araçta tespit etmiş ve araçta yaptıkları aramada toplam 2 gr 332 mlgr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit etmeleri üzerine sanıklar tutuklanmıştı. Melisa Şen’in, hücrelerde bulunduğu sırada polise “Ümit Ay’ın bozaileri sakladığı yeri bilirim. Güvercinlik tarafına gidelim. Size göstereyim” demesi üzerine polis Melisa Şen’i alarak Güvercinlik Sanayi Bölgesine gitmiş ve Melisa Şen 45 gr 30 mlgr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin saklı olduğu yeri polise göstermişti.

Özbayır, Ay ve Akburç’un benzeri sabıkaları var…

Osman Özbayır’ın 2012-2013-2016 ve 2017 yıllarına ait benzeri suçlardan dolayı 5 sabıkası, Ay’ın 2004, 2013, 2014 ve 2016 yıllarına ait benzeri suçlardan 4 sabıkası, Akburç’un ise 2 benzeri sabıkası var. Melisa Şen ise olay tarihinden bir önce denetimli serbestlik yasasından faydalanmıştı.

Suçlu bulundular…

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Şerife Katip Kır, Osman Özbayır, Ümit Ay, Şengül Akburç ve Melisa Şen’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum ettiklerini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının ciddi ve vahim suçlar olup 18 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü belirten Kır, bu tür suçların dünya insanlarının ve özellikle gençlerin sağlığını, sosyal yaşamını tehdit ettiğini ifade etti. Kır, toplumun ve gençliğin zarar gördüğü bu tür meselelerde kamu menfaatinin ön plana çıkması gerektiğini vurgulayarak, kamu yararını ön planda tutarak bu tür suçlulara suçların ciddiyeti ile orantılı, caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Osman Özbayır’ın benzeri suçlardan dolayı 5, Ümit Ay’ın ise benzeri suçlardan dolayı 4 sabıkasının bulunmasına rağmen ıslah olmamış ve ayni suçları işlemeye devam ettiklerini belirten Kır, Şengül Akburç’un ise 2 benzeri sabıkası bulunduğunu anımsattı. Kır, suçlulara hürriyeti bağlayıcı ceza verilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, Özbayır ile Ay arasında ceza ayrımı yapılması gerektiğini söyledi. Kır, Özbayır’ı 26 ay, Ay’ı 22 ay, Akburç’u 8 ay ve Şen’i 8 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2882 defa okunmuştur
Etiketler : , ,