1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu satıcısı tutuklu yargılanacak  
Uyuşturucu satıcısı tutuklu yargılanacak  

Uyuşturucu satıcısı tutuklu yargılanacak  

6 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyle yakalanan zanlı A.M. ve ona 35 gram uyuşturucu madde vermek suçundan tutuklanan  zanlı A.M. “Kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri alma, verme ve tasarrufu” suçlamasıyla ilgili, mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Lefkoşa’da uyuşturucu sattığı ihbarı alınan ve tasarrufunda yaklaşık 6 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyle yakalanan zanlı A.M. ve ona 35 gram uyuşturucu madde vermek suçundan tutuklanan  zanlı A.M. “Kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri alma, verme ve tasarrufu” suçlamasıyla ilgili, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, 4 Aralık’ta saat 09.00’da Narkotik ekibinin aldığı bilgide zanlı A.M.’nin Dereboyu’nda ikamet ettiği, tasarrufunda hintkeneviri olduğu ve uyuşturucu satışı yaptığının öğrenildiğini anlattı. Polis memuru Mehmet Sevinç, zanlının ayni gün saat 12.00’de konu ikametgahın önünde belirlenerek, tutuklandığını belirtti. Zanlının kaldığına inanılan Latif Apartmanı daire 5’te aranan iki kişiyle birlikte kaldığını düşünülerek, arama yapıldığını anlatan Sevinç, ikametgahta kanunsuz herhangi bir şey belirlenemediğini kaydetti. Sevinç, zanlı A.M.’nin ikinci ikametgahı olan Ortaköy’deki evinde yapılan aramada, herhangi bir şey bulunamadığını belirtti. Ayni gün yürütülen soruşturmada zanlı A.M.’nin Latif Apartmanı’nda daire 3’te kaldığının belirlendiğini söyleyen Sevinç, konu evde yapılan aramada oturma odasında 4 gram 834 gram hintkeneviri ve 1 gram 984 miligram ağırlığında tütünle karışık sarma sigara, bulunarak emare alındığını söyledi. Polis memuru Mehmet Sevinç, zanlıların gönüllü ifade verdiğini belirterek, Kasım ayında zanlı A.M.’den 35 gram hintkeneviri alıp, 3 bin 500 TL karşılığında sattığını itiraf ettiğini kaydetti. İki zanlının da üniversite öğrencisi olduğunu belirten zanlı Sevinç, uyuşturucu suçuyla Mayıs ve Temmuz aylarında yakalanıp teminatla serbest bırakılan A.M.’nin tutuklu, zanlı A. M.’nin ise tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlı A.M.’nin bir ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi. İnan, zanlı A. M.’nin ise yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması ve 4 bin TL nakdi teminat yatırması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur
Etiketler : ,