1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Uyuşturucu Komitesi' 18 Kasım'da toplanıyor
Uyuşturucu Komitesi 18 Kasımda toplanıyor

'Uyuşturucu Komitesi' 18 Kasım'da toplanıyor

Bakanlar Kurulu toplandı “Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, ilk toplantısını 18 Kasım Salı günü yapacak”

A+A-

Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında, saat 11.30 sıralarında toplandı. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bakanlar Kurulu öncesi basına açıklamaya yapan Yorgancıoğlu,  uzun yıllardır, ülkenin yeniden yapılandırılması adına konuşulan Ülkesel Fiziki Plan konusunda Bakanlar Kurulu’na sunuş yapılacağını belirtti.
Yorgancıoğlu, değerlendirme yapıp, olduğu gibi kabul edileceğini veya değişiklik yapılması için öneride bulunulacağını ifade etti.

“Asgari ücret onaylanacak”
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında asgari ücretin belirlendiğini kaydeden Yorgancıoğlu, 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak asgari ücretin bin 675 TL olacağını belirtti. Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun bunu onaylayacağını kaydetti.
Yorgancıoğlu, bundan sonraki prosedürle ilgili bilgi vererek, itiraz süresine kadar bekleneceğini belirterek, itiraz olması halinde asgari ücretin yeniden değerlendirileceğini, itiraz olmaması halinde ise resmen yürürlüğe gireceğini söyledi.


Uyuşturucu Komitesi…
Uyuşturucuyla ilgili Başbakanlığa bağlı bir komisyon kurulduğunu anımsatan Yorgancıoğlu, Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nun ilk toplantısını 18 Kasım Salı günü yapacağını belirtti.
Yorgancıoğlu, tüzükle belirlenen üyeler yanında, konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin de görüşlerine başvurulacağını kaydetti.

“Manastırın restorasyon girişmini takdirle karşılıyorum”
Dipkarpaz’da Apostolos Andreas Manastırı’nın restore edilmesi adına iki toplumlu bir çalışma yürütüldüğünü anımsatan Yorgancıoğlu, çalışmayı “örnek bir çalışma olarak” niteledi.
Yorgancıoğlu, “Görüşmelerin kesilmesine neden olan tavırların yaşandığı bugünlerde iki kesimin Kültürel Miras Komitesi temsilcilerinin bu girişimlerini takdirle karşılıyorum. Bu anlayışın toplumun bütün kesimlerinde hakim olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur