1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu ile ülkeye giriş yaparken yakalandı
Uyuşturucu ile ülkeye giriş yaparken yakalandı

Uyuşturucu ile ülkeye giriş yaparken yakalandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbarı değerlendirdi,

A+A-

Beyarmudu’nda N.T’yi tasarrufundaki 530 gr Sentetik Cannabionoid ve 28 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile ülkeye kaçak olarak giriş yaparken tespit etti. Olayla ilgili N.T ve S.G yakalandı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbarı değerlendirdi,

Beyarmudu’nda N.T’yi tasarrufundaki 530 gr Sentetik Cannabionoid ve 28 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile ülkeye kaçak olarak giriş yaparken tespit etti.

Polis hem zanlı N.T’yi hem de onu almak için bekleyen ve tasarrufunda 3 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduran zanlı S.G’yi yakaladı.

Her iki zanlı da “kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “kanunsuz uyuşturucu madde alma” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, aleyhlerine birer günlük tutukluluk süresi alındı.

Toplam 561 gr uyuşturucu madde…

Meselenin tahkikat memuru, mahkemede yeminli şahadet verdi olayla ilgili bulguları toparladı.

Polis memuru, 5 Eylül’de alınan bir bilgide zanlı N.T ile S.G’nin Kıbrıs’ın güneyinde olduğu ve Kuzey’e geri dönerken uyuşturucu madde getireceklerinin öğrenildiğini söyledi.

Ayni gün Beyarmudu İlkokulu içerisinde pusu görevine başlandığını belirten tahkikat memuru, zanlı N.T’nin kaçak olarak kuzeye giriş yaptığı esnada elinde tuttuğu çanta ile tespit edildiğini açıkladı.

Tahkikat memuru, akabinde konu çanta içerisinde yapılan aramada 530 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 28 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu, zanlı N.T’nin üzerinde yapılan aramada ise giydiği şortun cebinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan emareler bulunduğunu açıkladı.

Tahkikat memuru, akabinde zanlı N.T’yi  almak için Beyarmudu köyü camisi yanında beklemekte olan zanlı S.G’nin  de araç içerisinde tespit edildiğini belirterek, zanlı S.G’nin üzerinde yapılan aramada giydiği şortun cebinde 3 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan para bulundu…

Tahkikat memuru, zanlı N.C’ye ait olan aracın Dörtyol köyünde tespit edildiğini belirterek, konu araç içerisinde yapılan aramada uyuşturucu madde olduğuna inanılan kalıntılar ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 2 bin 320 TL para bulunduğunu açıkladı.

Zanlı S.G’nin mesele ile ilgili olarak itiraf nitelikli bir gönüllü ifade verdiğini söyleyen tahkikat memuru, mesele ile ilgili olarak 1 kişinin daha arandığını belirtti.

Tahkikat memuru olayla ilgili tahkikatın yeni başladığını ifade ederek, zanlıların  1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine Gündüz, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1409 defa okunmuştur
Etiketler : ,