1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu eğitim çalışmalarını sürdürüyor
Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu eğitim çalışmalarını sürdürüyor

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu eğitim çalışmalarını sürdürüyor

“Madde Bağımlılığı Konferansı” gerçekleştirildi.

A+A-

 

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Turunçlu Türk Çiftçiler Birliği Spor Kulübü ile işbirliğinde düzenlediği “Madde Bağımlılığı Konferansı” Turunçlu Doğuş Mesarya Restoran’da gerçekleştirildi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Turunçlu Muhtarı Mehmet Erdoğdu, Turunçlu Türk Çiftçiler Birliği Spor Kulübü Başkanı Ömür Devecioğlu, Akova Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Bodi ve yöneticileri ile vatandaşların katıldığı konferans, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu’nun konuşması ile başladı.

Başkan Hasan Karaokçu, 18 Kasım 2014 tarihinde ilk toplantısını gerçekleştiren Komisyonun amacının ciddi bir tehdit haline gelen uyuşturucu sorunu konusunda mücadeleyi bir devlet politikası haline getirmek olduğunu söyledi.

Bu amaçla başta devletin bütün ilgili kurumlarından temsilciler yanında, üniversite, sivil toplum örgütleri ve basın örgütü temsilcileriyle bir bütünlük sağlayarak yola çıktıklarını belirtti. 2 aylık dönemde sadece gayrı yasal uyuşturucular değil, bağımlılık yapan sigara, alkol ve toplumu tehdit eden diğer maddeler konusundaki yasal eksikliklerin neler olduğunu değerlendirerek bu konuda ciddi bir çalışma başlattıklarını ifade eden Karaokçu, çok önem verdikleri veri tabanının oluşturulması konusunda geniş kapsamlı bir rapor ve madde kullanım konusundaki son durumu tespit etmek amacıyla 4 bilimsel araştırma yapılmasına karar verdiklerini anlattı.

Karaokçu, araştırmalara Şubat ayında başlayacağını ve sonuçların Haziran ayında ellerinde olmasını hedeflediklerini ifade etti. Karaokçu çıkacak olan bilimsel verilerin, oluşturulacak kurumsal yapı, strateji, eylem planlarının belirlenmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bağımlı çocuk, genç ve ergen bireylerin yapılan haberlerden dolayı yaşadıkları mağduriyetlerin giderilerek, bu konuda insan hakları ve basın ahlak ilkelerine dayalı bir habercilik yapılması konusunda basın örgütleriyle bir mutabakat hazırladıklarını kaydeden Karaokçu, önümüzdeki hafta içerisinde bu mutabakatın kamuoyuna açıklanarak imzalanacağını belirtti.

Bunlar dışında önleme çalışmalarını da ön planda tuttuklarını kaydeden Karaokçu, bu çerçevede gelen konferans taleplerine yanıt vererek gençleri ve aileleri bilinçlendirmeyi sürdürdüklerini anlattı. Karaokçu, bu yöndeki çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

MEHMET ADAHAN

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan da yaptığı konuşmada, uyuşturucu sorununun ülkenin kanayan bir yarası olduğunu, bu soruna karşı devlet düzeyinde böyle bir çalışmanın başlatılmasını çok olumlu bulduklarını söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelede çocukların, gençlerin ve ailelerin eğitilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Adahan, “Bunu başarabilirsek en büyük kazancımız olacağı inancındayım. Vadili Belediyesi olarak da bu çalışmalara katkı koymaya her zaman hazırız” dedi.

Adahan Konferansın düzenlenmesine öncülük eden Turunçlu Türk Çiftçiler Birliği Spor Kulübü yöneticileri ve bu eğitimleri sunan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu üyeleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Başkanı Aysel Çeliktaşlılar ve Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Genel Sekreteri Eşmen Tatlıcalı sunumlarını gerçekleştirdiler ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.

Konferansın sonunda Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu tarafından, Turunçlu Türk Çiftçiler Birliği Spor Kulübü Başkanı Ömür Devecioğlu ile konferansa ev sahipliği yapan Doğuş Mesarya Restoran yetkilisine teşekkür belgesi takdim edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur