1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Uyuşturucu içerdim seferberliğe gitmedim”
“Uyuşturucu içerdim seferberliğe gitmedim”

“Uyuşturucu içerdim seferberliğe gitmedim”

Seferberlik davası nedeniyle Askeri Mahkemeye çıkan ve orada seferberliğe gitmeme sebebi olarak ‘uyuşturucu içtiği için gitmediğini’ iddia ederek, Mahkeme’nin emriyle Narkotik ekipleri tarafından hakkında soruşturma açılan zanlı İ.E tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

2009, 2010 ve 2011 yılları arasında katılmadığı seferberlik davası için çıktığı Mahkemede, verdiği beyan doğrultusunda tutuklanan zanlı İ.E Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak 2 gün tutukluluk aldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, Başsavcılık adına Savcı ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zort’u mahkemeye tanık olarak dinletti.

“Uyuşturucu” savunması tutuklattı
Zort, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları mahkemeye aktardı. Mustafa Zort, zanlının seferberliğe gitmediği için önceki gün Askeri Mahkeme’ye çıktığını, orada Yargıcın kendisine ‘neden seferberliğe katılmadın” sorusuna “uyuşturucu içerdim” cevabını vermesi üzerine Mahkemenin tutuklama emri verdiğini söyledi.

Yargıcın emri üzerine Narkotik ekiplerinin soruşturma başlattığı zanlıyı tutukladığını aktaran Zort, zanlının ikametgahında bir arama yapıldığını ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadığını belirtti. Zanlının kan ve idrar örneklerinin de alındığını söyleyen Zort, yapılan incelemelerde herhangi bir bulguya rastlanmadığını ifade etti. Mustafa Zort, soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınması gereken emareler olduğunu söyleyerek, tahkikat maksatlı 3 gün süreyle tutuklu kalmasını emir verdi.

“İsteyerek söylemedim”
Mahkeme, polis memurunun talebi üzerine zanlıya söz hakkı verdi. Zanlı: “Mahkeme bana neden gitmediğimi sorunca ağzımdan öyle çıktı. Öyle söylemek istemedim. Orada birileri söyledi ben de öyle söyledim dedim. Uyuşturucu dediğim an Mahkeme oturumu kapattı. Zaten hiçbir şey bulunmadı”

Yargıç Meltem Dündar, 2009 ila 2011 yılları arasında sanığın seferberliğe gitmediği bir davayla ilgili yaptığı beyana yönelik başlatılan soruşturmanın sağlıklı olabileceğinin şüpheli olduğunu, yapılan aramada da bir bulguya rastlanamadığını dolayısıyla zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur