1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Uyuşturucu çetesi çökertildi
Uyuşturucu çetesi çökertildi

Uyuşturucu çetesi çökertildi

Adanın güneyinde, aralarında 27 yaşındaki bir Kıbrıslı Türk’ün de bulunduğu beş kişilik uyuşturucu çetesinin Limasol’da çökertildiği bildirildi.

A+A-

Adanın güneyinde, aralarında 27 yaşındaki bir Kıbrıslı Türk’ün de bulunduğu beş kişilik uyuşturucu çetesinin Limasol’da çökertildiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs polisinin söz konusu çetenin yalnızca uyuşturucu üretimi ve ticaretiyle kalmayıp, farklı suç eylemlerinde de bulunduğuna inandığını ve çetede, Kıbrıslı Türk’ün yanı sıra 31 yaşında bir Suriyeli, 26 yaşında bir Ürdünlü, 35 yaşında bir Macar ve 23 yaşında bir Ukraynalının bulunduğunu yazdı.

Kıbrıs Narkotik Polisi’nin (İKAN) aldığı bir ihbar üzerine trafik şube ekipleriyle işbirliği içerisinde salı akşamı düzenlediği operasyonda, Zigi’de kullandığı aracın önü kesilen 31 yaşındaki Suriyeli’nin polisin tüm uyarılarına rağmen kaçmaya çalıştığı ve polis devriyesiyle çarpışmasının ardından tutuklandığı açıklandı.

Araçta yapılan aramada, paketlenmiş halde beyaz toz ve uyuşturucu üretiminde kullanılan araç-gereç bulunduğunu belirten gazete, soruşturmanın devamında Ukraynalı ile Ürdünlünün de gözaltına alındığını; bu kişilerin ikametgahlarında yapılan aramada da uyuşturucu bulunduğunu yazdı.

Gazete, polisin, yürüttüğü operasyonda Macar’ın da yerini tespit ederek, gözaltına aldığını; şahsın evinde yaptığı aramada metamfetamin bulduğunu ve birkaç saat sonra da 27 yaşındaki Kıbrıslı Türk’ü gözaltına aldığını kaydetti.

Haberde, 5 kişinin dün Limasol Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldıkları ve aleyhlerinde ikişer günlük tutukluluk emri verildiği ifade edildi.

Gazete, Kıbrıs Narkotik Polisi’nin Limasol’daki uyuşturucu imalathaneleri tespit ettiğini yazdı.

Bu haber toplam 2396 defa okunmuştur
Etiketler : ,