1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu, asayiş ve trafik denetimi, yangın…
Uyuşturucu, asayiş ve trafik denetimi, yangın…

Uyuşturucu, asayiş ve trafik denetimi, yangın…

Ülkenin çeşitli yerlerinden bugünkü Polis Basın Subaylığı’na yansıyan bazı olaylar... Uyuşturucu, asayiş ve trafik denetimi, yangın…

A+A-

Uyuşturucu tasarrufu, asayiş ve trafik denetimi, yangın… Ülkenin çeşitli yerlerinden bugünkü Polis Basın Subaylığı’na yansıyan bazı olaylar:

Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu
Gazimağusa’da yapılan operasyonda uyuşturucu bulundurmaktan 2 kişi tutuklandı.
Polisin açıklamasına göre, isminin baş harfleri J.A.L. olan 28 yaşındaki gencin kaldığı yurt odasında polis tarafından yapılan aramada uyuşturucu madde içerdiğine inanılan bir adet hap, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazi ve bir parça foil kağıdı ile içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan iki adet ucu yanık sigara izmariti bulundu.

Meseleyle ilgili yürütülen ileri soruşturmada, olayla bağlantısı olduğuna inanılan D.S.’nin (E-25) ikametgahında yapılan aramada, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet metal öğütücü bulunarak emare olarak alındı.

Bahse konu şahısları tutuklayan polisin soruşturması devam ediyor.

Lefkoşa ve İskele’de asayiş ve trafik denetimi
Polis dün gece Lefkoşa ve İskele’de asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirdi.
Polis bültenine göre, Lefkoşa’da gerçekleşen denetimlerde, bölgede faaliyet gösteren kumarhaneler,  pansiyonlar ve halkın yoğun olarak bulunduğu park ve benzeri yerlerde denetimler yaptı. Denetimler kapsamında kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 17 kişi tespit edilerek, aleyhlerinde yasal işleme gidildi. Haspolat Bölgesinde gerçekleşen denetimlerde ise KKTC’de izinsiz ikamet eden 10 kişi tespit edilerek tutuklandı.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 750 araç kontrol edildi ve suç işlediği tespit edilen 145 araç sürücüsü hakkında yasal işleme gidildi.

İskele’de gerçekleşen denetimler sonucu kontrol edilen kumarhane ve bahis evlerinde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 405 araç kontrol edildi ve suç işlediği tespit edilen 40 araç sürücüsü hakkında yasal işlem yapıldı.

Tedbirsizlik sonucu yangına sebebiyet verme
Mormenekşe’de dün ot temizliği amacıyla başlatılan yangının kontrolden çıkması sonucunda 10 adet rulo balya ile 10 dönümlük biçilmiş anızın yandı.
Polisin açıklamasına göre, Mormenekşe - Mutluyaka yolunun batı kısmında bulunan bir bahçe evinin avlusundaki otları temizleyen J.I.C.’nin (E-44), temizlediği kuru otları yığın yaptıktan sonra gerekli emniyet tedbiri almadan başlattığı ateş, rüzgarın etkisiyle kontrolden çıktı ve Taşkın Öztemiz’e ait 10 adet rulo balya ile 10 dönümlük biçilmiş anızın yanmasına sebep oldu.

Bahse konu şahsı tutuklayan polisin soruşturması devam ediyor.

Arazi yangını    
Bufavento Kalesi’nin 3 km batı kısmındaki arazi içerisinde henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı bu sabah çıkan yangın neticesinde, yaklaşık 3 dönümlük arazi içerisinde bulunan 1 adet selvi, 3 harnup, 35 adet zeytin ağacı, kuru otlar ve maki biti örtüsü yandı.
Yangın, itfaiye ve Orman Dairesi ekipleri tarafından söndürüldü. Soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur