1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Üyelikler kabul edildi
Üyelikler kabul edildi

Üyelikler kabul edildi

KKTC MOK Yönetim Kurulu son yaptığı toplantıda üyelik başvurusunda bulunan 16 spor federasyonunu üyeliğini oy birliğiyle onayladı

A+A-

KKTC MOK Yönetim Kurulu son yaptığı toplantıda üyelik başvurusunda bulunan 16 spor federasyonunu üyeliğini oy birliğiyle onayladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesi (KKTC MOK) ile birçok Spor Federasyonu arasında çok uzun zamandır süregelen problemlerin aşılması konusunda olumlu adımlar atılmaya devam ediliyor.
KKTC MOK Yönetim Kurulu son yaptığı toplantıda üyelik başvurusunda bulunan 16 spor federasyonunu üyeliğini oy birliğiyle onayladı. Yönetim Kurulu geçen akşamki toplantısında, üyelik yükümlüklerini yerine getiren, Futbol Federasyonu, Atletizm Federasyonu, Tenis Federasyonu, Badminton Federasyonu, Billardo Federasyonu, Triatlon Federasyonu, Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu, Hava Sporları Federasyonu, Futbol Tenisi Federasyonu, Okçuluk Federasyonu, Binicilik Federasyonu, Engelliler Spor Federasyonu, Eskrim Federasyonu, Juda Hapkido ve Kickboks Federasyonu, Yelken Motor ve Kürek Federasyonu ve Üniversiteler Spor Federasyonunun üyeliklerini onayladı.
Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu, Spor Federasyonlarının üye olmasıyla yeni bir sürecin katılımcı bir anlayışla uzlaşma ve diyalogla başladığına dikkat çekti. Bu süreçle her türlü soruna yeni katılımcı üyelerle çözüm bulanacağına olan inançlarının da tam oladuğu belirtildi.
Bu arada birinci ekonomik işbirliği teşkilatı üniversite spor oyunları kapsamında ülkemize gelecek. Türk Spor Birliği Başkanı, Kazakistan’dan Kayrat Zakiryanov ile Milli Olimpiyat Komitesi Üyeleri biraraya gelerek uluslararası sportif etkinliklere yeni açılımlar getirme kararı aldı.

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur
Etiketler :