1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Uyduruk’ trafik kazalarına 4’er yıl hapis
‘Uyduruk’ trafik kazalarına 4’er yıl hapis

‘Uyduruk’ trafik kazalarına 4’er yıl hapis

Hiç yaşanmamış olan trafik kazalarını olmuş gibi göstererek, sigorta şirketlerinden para tahsil ettikleri tespit edilen polis memuru Namık Ceylangüden, kaportacı İsmail Güney ve sigortacı Tafin Güçlü 4’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

2013 yılında polis işbirliğiyle sahte kaza raporu hazırlayıp sigorta şirketlerinden yolsuzlukla para kopartan polis memuru, kaportacı ve sigortacı 3 sanık Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak, mahkum edildi

Didem MENTEŞ

Lefkoşa ve Girne’de 2013 yılında ‘sahte kaza raporu hazırlayıp sigorta şirketlerinden yolsuzlukla para kopartan’, biri polis memuru 3 kişi iki yıl sonra yargılanarak hapse mahkum oldu. Hiç yaşanmamış olan trafik kazalarını, olmuş gibi göstererek, sigorta şirketlerinden para tahsil ettikleri tespit edilen polis memuru Namık Ceylangüden, kaportacı İsmail Güney ve sigortacı Tafin Güçlü 4’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki yıl sonra Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar, ‘Sahte davranışla kayıt temini’, ‘Sahte belgeyi tedavüle sürme’, ‘Sahtekarlıkla para temini ‘ ve ‘Amme fesatçılığı’ davalarından suçlu bulundu. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanıkların avukatları mahkemede hazır bulundu.

4 davadan suçlu bulundular

Ağır Ceza Heyeti adına dava kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, iddia makamı tarafından sanıklar aleyhine;‘Sahte davranışla kayıt temini’, ‘Sahte belgeyi tedavüle sürme’, ‘Sahtekarlıkla para temini ‘ ve ‘Amme fesatçılığı’ davaları getirildiğini belirtti. Esendağlı, 10 Mart 2013 tarihinde sabah saat 05.45 sıralarında, Alayköy Polis Karakolu’nda görevli sanık  polis memuru Namık Ceylangüden’in yalnız olarak, meydana gelen bir trafik kazasına gittiğini belirtti. Kazanın ardından karakola gelen sanık Ceylangüden’in, Mehmet Onal’ın kullandığı otomobil ile Talip İpek’in kullandığı otomobilin yüz yüze çarpıştığını rapor ettiğini söyleyen Esendağlı, daha sonra kaporta şirketi sahibi sanık  İsmail Güney’le birlikte sahte kaza raporu hazırlayarak, sigortadan sahtekarlıkla para temin etmeye teşebbüs ettiklerinin tespit edildiğini belirtti.  Esendağlı, bu gelişme üzerine soruşturma açıldığını ve daha sonrasında sanıkların işlediği benzer suçların ortaya çıktığını vurgulayarak, sanık Tafin Güçlü’nün de tespit edilerek tutuklandığını aktardı.

Esendağlı: “Bu suçlar toplumun güvenliğini sarsıyor”

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, bu tür suçların, ülkemizde yaygın olmaya başlayan ciddi suçlar arasında görüldüğüne vurgu yaparak, bu tür suçların önüne geçilebilmesi için, caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Esendağlı, bu suçların toplum güvenliğini ve huzurunu bozan suçlar olduğuna işaret etti.

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur