1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Uyanış Senfonisi” büyüledi
“Uyanış Senfonisi” büyüledi

“Uyanış Senfonisi” büyüledi

Aysun Kahraman, yerli müzisyenler ve Türkiye’den Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'ndan oluşan 64 kişilik kadro izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 19.’sunu düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Salamis Antik Tiyatro’da sahneye çıkan Aysun Kahraman, yerli müzisyenler ve Türkiye’den Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'ndan oluşan 64 kişilik kadro izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Ana sponsorlar Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Telsim’in katkılarıyla gerçekleşen 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, Kıbrıs müziğinin yerel düzeydeki en büyük prodüksiyonuna ev sahipliği yaptı. Ülkemizin bestecisi Aysun Kahraman’ın bestelediği müzikler, Şef Chris Byars’ın notasyon ve orketrasyonu, çok sayıda yerli müzisyenin katkıları ve Türkiye’den Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın katılımıyla, toplamda 64 müzisyen tarafından çalındı. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Aysun Kahraman ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın izleyenlere unutulmaz biri gece yaşatacağını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konserde, Atakan Sarı, Eda Kanol, Erhan Aytaç, Müjgan Asmacı Oğuz, Sinem Sadrazam, Gürhan Nuray, Heran Mirillo, Umut Zeytin, İnanç Erşen, Onur Kasapoğlu, Kaan Batural, Oytun Ersan, Oytun Küskü, Yusuf Çerkez, Ahmet Zilci, Cemre Arca, Naz Atun, Ezgi Akgürgen, Simge Akdoğu, İbrahim Şevki ve Fikri Karayel müzisyen olarak yer alırken; prodüksiyonda fotoğraf sanatçısı olarak Kerim Belet, grafik tasarımcı olarak Murat Zengi, makyöz olarak ise Bilay Özgök görev aldı.

Prodüktör Orhan Erönen, konser öncesinde yaptığı konuşmada, Goodvibes Productions olarak 2 buçuk yıllık bir çalışmanın ürünü olan büyük prodüksiyonu izleyenlere sunmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını, konserin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. YD

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur