1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Utanç plajını boykot edin”
“Utanç plajını boykot edin”

“Utanç plajını boykot edin”

İki toplumlu barış etkinlikleri gerçekleştiren Unite Cyprus Now, Mağusa Derinya Plajı’nın yalnızca Kıbrıslı Türk ve Türk vatandaşlara açılmasının ‘utanç verici’ olduğunu açıkladı

A+A-

İki toplumlu barış etkinlikleri gerçekleştiren Unite Cyprus Now, Mağusa Derinya Plajı’nın yalnızca Kıbrıslı Türk ve Türk vatandaşlara açılmasının ‘utanç verici’ olduğunu açıkladı, ‘utanç plajını boykot edin’ çağrısı yaptı.

Sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada, plajda etnik ayrımcılık ve ırkçılık yapıldığı vurgulanarak, insan hakları ve özgürlüklerin ağır ihlali nedeniyle yetkilileri kınadıkları duyuruldu.

Yapılan açıklama şöyle: “UCN, Derinya Plajı'nın yeniden sadece Kıbrıslı Türk ve Türk vatandaşlarına açılmış olmasından dehşete kapılmıştır. Etnik ayrımcılık yapılan bu plaj, 21.yüzyılda ayrımcılığın ve ırkçılığın utanç verici bir göstergesi olmuştur. İnsan hakları ve özgürlüklerin ağır ihlali nedeniyle Kıbrıslı Türk ve Türk yetkilileri kınar, eşitliğe inanan ve ayrımcılığın karşısında olan tüm Kıbrıslı Türk ve Türk vatandaşlarını Derinya Plajı'nı boykot etmeye çağırırız.”

Bu haber toplam 12175 defa okunmuştur
Etiketler : ,