1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UTANÇ GÜNÜ!
UTANÇ GÜNÜ!

UTANÇ GÜNÜ!

Afrika gazetesi önünde arbede, gazete önüne gelen grup bina içerisine girmeye çalışıyor

A+A-

Afrika gazetesini protesto eden bir grup gazete önünde toplandı. Sakın başlayan eylem kısa sürede arbedeye dönüştü.

Afrika gazetesinin, dünkü manşetine tepki göstermek için toplanan eylemciler binaya girmeye çalıştı, ancak polis engel oldu.

Milli ve Manevi Dayanışma Platformu adına AK Parti KKTC Temsilcisi Mehmet Demirci, Afrika gazetesini eleştiri sınırı aşmakla suçladı.

Demirci, Afrika gazetesinin önünde bugün yer alan eylemde yaptığı konuşmada, “Vatanın toprak bütünlüğün ve sınırlarını korumak amacıyla, uluslararası teamüllerin  kendisine verdiği yetkileri kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütlerini bölgeden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile Kıbrıs Barış Harekatı arasında bağlantı kurarak eleştiri sınırı ve haddini aşan Afrika gazetesinin, böylesine hassas bir konuda TC Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan yayın ve ifadeleri, asla Kıbrıs Türk halkının görüşleriyle örtüşmemektedir” dedi.

Afrika gazetesini “yalan ve yanlış” haber yazmakla suçlayan Demirci, Afrin’e yönelik harekatı işgal harekatı gibi göstermenin “alçakça” olduğu görüşünü savundu.

Demirci ayrıca, Afrika gazetesinin maddi olarak dış mihraklara bağlı olduğunu ve onların emirleri doğrultusunda haber yaptığı iddiasında bulundu.

KÖSEDAĞ

Kıbrıs AK Gençlik Teşkilatı Başkanı Abdulkadir Kösedağ ise Afrika gazetesinde yayımlanan bahse konu haberin Türkiye’ye karşı “hakaretvari” olduğunu, Türkiye’nin her zaman “mazlumun” yanında duran bir ülke olduğunu iddia etti.

Afrika gazetesini “dış güçlerin maşalığını” yapmak ve “bölücülükle” suçlayan Kösedağ, gazeteyi kınadı. (tak)

 

 

af1-001.jpg

af2-001.jpg

TC bayrakları ile gazete binasının önüne giden grup, Afrika gazetesini yaktılar.

tas-004.jpg

Afrika gazetesine yumurta, pet şişe ve taş atan grup binaya girmeye çalıştı.

aaa1.jpg
Bina girişinde etten duvar ören polis güvenliği sağlamaya çalıştı.

 

“İçeri girmek, ölmek için buradayız” diyen protestocular bazı polisleri işaret ederek ortamı kışkırttıklarını söyleyerek polislerin şahsına küfretti.

 

Protestocuları organize etmeye çalışan bazı eylemciler, sessiz ortam sağlayıp basın açıklaması yapmadığı için kalabalıktan uzaklaşarak açıklama yapıyor.

erd.jpg

le.jpg

 

hh-005.jpg

v1-003.jpg

Afrika Gazetesi balkonuna tırmanan 3 şahıstan biri balkon camını sandalyeyle kırdı. Polis balkondaki şahsa müdahale etti

v2-002.jpg

Afrika gazetesi önündeki eylemde bir şahıs binaya tırmanarak gazeteye girdi- gerginlik arttı- Gazeteye ait tabela söküldü.

tab-001.jpg

Afrika gazetesinin tabelasını söken eylemciler binaya TC ve KKTC bayrakları astı.

 

bb-010.jpg

 

ma.jpg

Afrika gazetesi önündeki gerginlik tırmandı, tekbir getiren grup binaya girmekte israr etti. Polis müdahale etmekte zorlandı. Çevik kuvvetin ise  bölgeye geç gitmesi dikkat çekti.

 

cev.jpg

Çevik kuvvet olay yerine geldi. Protestocular bu kez istiklal marşı söyleyerek Meclis önüne yöneldi.

m-002.jpg

Afrika gazetesi önündeki eylem, bölgeye saat 10.30 sıralarında ek polis kuvveti gelmesinin ardından Cumhuriyet Meclisi'nin önüne kaydı.

mec-001.jpg

Eylem meclis önüne taşındı. Eylemciler burada CTP Milletvekili Doğuş Derya karşıtı sloganlar attı.

of1.jpg

of2.jpg

of3.jpg

 

İLGİLİ HABER

Meclis çatısına çıktılar, tekbir getirdiler!

 

 

FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLER FEHİME ALASYA- DİDEM MENTEŞ

Bu haber toplam 16440 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler