1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Üstel’den Özgürgün’e tepki; “Demokrasi fukarası”
Üstel’den Özgürgün’e tepki; “Demokrasi fukarası”

Üstel’den Özgürgün’e tepki; “Demokrasi fukarası”

Üstel, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün demokrasiden zerre kadar nasibini almamış olduğunu söyledi.

A+A-

 

UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan adayı Dt.Ünal Üstel, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün demokrasiden zerre kadar nasibini almamış olduğunu söyledi.
Özgürgün’ün bir yerel gazetede ‘5 aday da tek adresten yönetiliyor’ başlığıyla verilen açıklamasına sert tepki gösteren Üstel, genel başkanı parti içi demokrasisine saygılı olmaya davet etti.

“Cesareti bile yok”
Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün ‘tek adres’ ibaresini kullanıp isim açıklamaya bile cesaret gösteremediğini söyleyen Dt.Ünal Üstel, UBP’de hiçbir zaman demokrasini bu kadar ayaklar altına alınmadığını, geçen kurultayda divan başkanı iken yaptığı hatalara bu kez genel başkan iken devam eden Özgürgün’ün her açıklaması ve eylemiyle partiye büyük zararlar verdiğini söyledi.

“Örgütler isyan noktasında”
Kurultay için yapılan üyeliklerin büyük kısmının can havli ve kaybetme korkusuyla birkaç kişinin tekelinde yapıldığını da belirten Üstel, örgüt başkanlarının iradesi dışında yapılan üyeliklerde gerçek UBP’lilerin dışlanarak partili olmayanların rant uğruna üye yapıldıklarını da sözlerine ekleyen Üstel, ‘bir çok örgüt başkanımız isyan noktasına gelmişdir, hiç alakası olmayan kişilerin üye yapılması öncelikle örgüt başkanlarımıza yapılan saygısızlıktır’ şeklinde konuştu.

“Genel Başkan ağır darbe alacak”
Halen Bakan olan ve kotuklarını korumak için genel başkanın yanında gibi görülen bazı isimelerin de aslında genel başkanı düşünmediklerini kendi siyasi geleceklerinin devamı için üye yazımı yaptıklarını söyleyen Üstel, 31 Ekim akşamı Hüseyin Özgürgün’ün hayal kırıklığına uğrayacağını, çünkü yapılan  üyelerin bir çoğunun kendisine oy vermeyeceğini ifade etti.

“Kendi kendini bitiriyor”
UBP Genel Başkan Adayı Dt.Ünal Üstel, adaylık için parti tabanından gelen yoğun istek üzerine karar verdiğini ve yaptığı bütün ziyaretlerde aldığı büyük destek yanında UBP yönetimine ağır eleştiriler yapıldığını, bunları üzülerek dinlediğini ve partiliyi teskin etmeye çalıştığını da ifade etti.
Son kararı UBP tabanının vereceğini de belirten Üstel, Özgürgün’e seslenerek şöyle dedi;
“Halkın ve partilimizin iradesi her şeyin üzerindedir, buna saygılı olmaktan başka bir lüksünüz yoktur, yaptığınız her açıklama hem size, hem partimize hem de ülkemize zarar vermektedir. Bu tür dayanağı olmayan açıklamalarla kendi kendinizi bitirdiğinizin bile farkında değilsiniz”

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur