1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Üstel ‘açıklama yaptım, okuyun’ dedi, gitti
Üstel ‘açıklama yaptım, okuyun’ dedi, gitti

Üstel ‘açıklama yaptım, okuyun’ dedi, gitti

‘Karantina koşulsuz’ gelişle ilgili eleştirilere ‘üzüldüğünü’ söyleyen Turizm Bakanı Ünal Üstel, Muhalefet Milletvekilleri’nin‘Bir günlük karantina süresi mi var, test yapıldı mı, hangi kurallar çerçevesinde geldiler’ sorularını yanıtsız bıraktı.

A+A-

 “Bir günlük karantina süresi mi var, test yapıldı mı, hangi kurallar çerçevesinde geldiler” sorularını yanıtsız bırakan Turizm Bakanı Üstel, “Dinlemiyorsunuz, basın açıklaması yaptım, okuyun” diyerek kürsüden indi. Milletvekilleri Turizm Bakanı’nı Meclis Kürsüsü’nü terk etmesine tepki gösterdi, soruları olduğuna dikkat çekti.

Turizm Bakanı Ünal Üstel, Muhalefet Milletvekilleri’nin ‘Bir günlük karantina süresi mi var, test yapıldı mı, hangi kurallar çerçevesinde geldiler’ sorularını yanıtsız bıraktı.

“Bir günlük karantina süresi mi var, test yapıldı mı, hangi kurallar çerçevesinde geldiler’ sorularını yanıtsız bırakan Turizm Bakanı Üstel, “Dinlemiyorsunuz, basın açıklaması yaptım, okuyun” diyerek kürsüden kaçtı. Milletvekilleri Turizm Bakanı’nı Meclis Kürsüsü’nü terk etmesine tepki gösterdi, ‘soruları olduğuna dikkat çekti.

Turizm Bakanı Ünal Üstel, eleştirilere üzüldüğünü belirtti, ülkeye gelen kişilerin, ‘kurallar çerçevesinde’ gelip gittiğini savundu. Ocak ayında Lapta Belediyesi’nin çıktığı ihaleye iki şirketin katıldığını ifade eden Bakan Üstel, ülkeye özel uçakla gelenlerin de bu ikinci şirketin ekibi olduğunu belirtti.

Birinci şirketin Cumhurbaşkanlığı seçim yasakları ve pandemi nedeniyle ihaleden çekilme kararı verdiğini savunan Bakan Üstel, 26 Haziran’da birinci şirketin süresi dolacağından, 2’nci şirkete teminatını uzatmak için davet yapıldığını söyledi.

İlgili şirketin de Müteahhitler Birliği üzerinden gelme talebi olduğunu söyleyen Bakan Ünal Üstel, şirket yetkililerinin teknik ekibi ile gelip yerinde görmek istediğini ileri sürdü.

Turizm Bakanı Ünal Üstel’in konuşması sık sık muhalefet milletvekillerinin soruları ile kesildi, Üstel’in ‘Bu ülkede yatırıma karşıysanız söyleyin’ sözleri Genel Kurul’da seslerin yükselmesine neden oldu.

Bakan Üstel, bu insanların tamamen kuralları çerçevesinde gelip gittiklerini söyledi.

Gelenlerin ‘pandemi hastanesinde’ kaldıklarını söyleyen Üstel, soru üzerine ‘Merit Royal’da kaldıklarını açıkladı.

“Bir günlük karantina süresi mi var, test yapıldı mı, hangi kurallar çerçevesinde geldiler” sorularını yanıtsız bırakan Turizm Bakanı Üstel, “Dinlemiyorsunuz, basın açıklaması yaptım, okuyun” diyerek kürsüden indi. Milletvekilleri Turizm Bakanı’nı Meclis Kürsüsü’nü terk etmesine tepki gösterdi, ‘soruları olduğuna dikkat çekti.

Bu sırada Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ile Muhalefet Milletvekilleri arasında tartışmalar da yaşandı.
Sonrasında yeniden söz alan Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, kimsenin art niyeti olmadığını, muteber bir kurumdan istek geldiğini, Müteahhitler Birliği ile Lapta Belediye Başkanı’nın istişare ettiğini ve dünya turizm piyasasında yeri olan bir kişi ile teknik ekibinin Lapta bölgesinde marina yatırımı için inceleme yapma amacıyla ülkeye geldiğini iddia etti.
Bakanlar Kurulu’na konunun getirildiğini ve izin alındığını dile getiren Üstel, bir iletişim sorunu yaşanmış olabileceğini ancak art niyet bulunmadığını belirtti. 
Lapta Belediyesi ile herhangi bir istişare yapmadığını ancak Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile iletişimde olduğunu belirten Üstel, projenin bölgeye değer katacağına inandığını söyledi. 

 

Bu haber toplam 3216 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler