1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uslanmadı, 2 yıla mahkum oldu
Uslanmadı, 2 yıla mahkum oldu

Uslanmadı, 2 yıla mahkum oldu

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, birçok kez uyuşturucu suçundan yakalanan, kısa süre mahkum edilen ancak aynı suçu işleyen genç yaştaki Ali Yavuzcan’ı bu kez affetmedi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, birkaç kez uyuşturucudan yakalanarak 6 aya mahkum olan ancak uslanmayarak aynı suçları işleyen Ali Yavuzcan’ı bu kez affetmeyerek, 2 yıl hapse mahkum etti. 1 Ocak 2011 tarihinde polisin tespiti üzerine yakalanan ve ayrıca Lefkoşa, Mağusa ve Girne’deki diğer davaları da dikkate alınan sanık Ali Yavuzcan, dün yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. Bir süredir Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Yavuzcan, ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçlarından yargılandı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve Savunma Makamı hazır bulundu.

“Uslanmadı”
Heyet adına dava kararını Başkan Ömer Güran okudu. Güran, sanık Yavuzcan’ı kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın uyuşturucu maddeyi ithal ettiğini ve daha önce mahkum olmasına rağmen uslanmadığını dikkate aldı. Toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu illetinin, kamu vicdanını etkileyen suç türlerinden olduğunu ve gençler arasında yaygınlaştığına değindi. Toplumu rahatsız eden bu tür suçlara etkin ve caydırıcı cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Güran, uyuşturucu miktarı kadar türünün de önemli olduğuna ve sanığın birçok kez bu suçu işlediğini belitti.  Yargıç, Sanık Ali Yavuzcan’ın aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek suçlu bulunduğu davalardan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur