1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ürperten kadın cinayeti
Ürperten kadın cinayeti

Ürperten kadın cinayeti

Alayköy’deki evinde ölü olarak bulunan Zehra Sorver cinayet kurbanı…

A+A-

Didem MENTEŞ

Alayköy’deki evinde önceki akşam eşi tarafından ölü olarak bulunan 45 yaşındaki Zehra Sorver’in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Eşi tarafından evdeki dolabın içerisinde ölü olarak bulunan ve vücudunda darp izleri bulunduğu öğrenilen Zehra Sorver’in, “boğularak” öldürüldüğü tespit edildi. Cinayetle ilgili olarak ilk nazarda şüpheli görülen eşi L.S ve 17 yaşındaki oğluları M.C.S., polis tarafından tutuklandı. Baba- oğul dün sabah mahkemeye çıkarılarak, aleyhlerine 3’er gün tutukluk emri alındı.

Polis, mahkemede, kadının “boğazı sıkılıp, kafası yere vurulmak” suretiyle öldürüldüğü, ayrıca ağız kısmında tuz ruhu içerikli bir maddeye de rastlandığını açıkladı. 

Bu arada Zehra Sorver’in cesedi üzerinde yapılan otopsisinde,  boğularak öldürülmüş olabileceği bulgusuna rastlanırken, kesin ölüm sebebinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmek üzere cesetten doku örnekleri alındı.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Alayköy’de meydana gelen olayla ilgili olarak tutuklanan L.S ve oğlu M.C.S., maktül Zehra Sorver’in cesedi üzerinde otopsi yapılmadan dün sabah saatlerinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Enver Etkin ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Müfettiş Mehmet Sönmezer’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Sönmezer, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları mahkemeye aktardı.

“Boğazı sıkılıp, kafası yere vuruldu”

Mehmet Sönmezer, 15 Haziran 2017 tarihinde 12:00 ila 16:00 saatleri arasında, Alayköy’de Namık Kemal Sokak numara 2’de ikamet eden Zehra Sorver’in ölü olarak bulunduğunu söyledi. Maktülenin, boğazı sıkılıp, kafası yere vurulmak suretiyle öldürüldüğünü, ayrıca öldürme esnasında veya öldürüldükten sonra ağzında tuz ruhu içerikli bir maddenin içirildiğini aktaran Sönmezer, bazı eşyalardan ve elde edilen bilgilerin zanlı L.S ve M.C.S.’i işaret ettiğini dile getirdi.

‘Taammüden adam öldürme’ kapsamında

Adli Tıp Uzmanı tarafından olay yerinde Zehra Sorver’in cesedi üzerinde yapılan ilk incelemede elde ettikleri bilgiler doğrultusunda da cinayet şüphesi üzerine zanlıların tutuklandığını ifade eden Sönmezer, mahkeme saatinde Zehra Sorver’in otopsisinin henüz yapılmadığını da aktardı. Meselenin yeni başladığını vurgulayan Sönmezer, gerekli soruşturma kapsamında zanlıların 3’er gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Etkin de söz konusu meselenin ‘taammüden adam öldürme’ suçu olup, ağır ceza kapsamına girdiğini, soruşturma maksatlı 3 günlük sürenin verilmesini talep etti.

Zanlılar, suçlamaları kabul etmedi

Mahkeme, savcının ve polisin tutukluluk talebi üzerine, zanlılara söz hakkı verdi. Zehra Sorver’in eşi zanlı L.S: “Ben itiraz ediyorum. Ben eşimle sabahları kahvemi içerdim. Eşim beni evden yollatırdı. Ben başka bir insanla yaşamaktayım, bunu eşim ve çevresindeki bazı insanlar bilir. Benim ona zarar vereceğim bir şey yoktur” dedi. Zanlı M.C.S ise “Babama katılıyorum. Biz normal yaşayan insanlarız. Öyle bir olayımız yok, hiçbir şeyimiz yok” dedi.

3’er gün ek tutukluluk

Huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, söz konusu meselenin çok ciddi olduğunu belirterek, ilk nazarda zanlıların suçla bağlantıları olabileceğine değindi. Meselenin henüz yeni başladığını söyleyen Yargıç, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı L.S ve zanlı M.C.S.’nin 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.


Otopsi: “Boğularak öldürüldü bulgusuna rastlandı”

Bu arada Zehra Sorver’in cesedi üzerinde dün otopsi yapıldı. Polis Basın Subaylığı, Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan otopside, Sorver’in boğularak öldürülmüş olabileceği bulgusuna rastlandığını açıkladı.

Polis yaptığı açıklamada, Sorver’in kesin ölüm sebebinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmek üzere doku örnekleri alındığını belirterek, Sorver’in kesin ölüm sebebinin yapılacak tetkikler sonucunda belli olacağını açıkladı.

 

Bu haber toplam 7922 defa okunmuştur
İlgili Haberler