1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Ürettiğimizi satamamak en büyük derdimiz”
“Ürettiğimizi satamamak en büyük derdimiz”

“Ürettiğimizi satamamak en büyük derdimiz”

CTP-BG heyeti, Doğancı ve Yeşilırmak’ı ziyaret etti. Yeşilırmaklılar sıkıntılarını aktardı

A+A-

CTP-BG, Doğancı ve Yeşilırmak’ı ziyaret etti. CTP-BG açıklamasına göre, parti yetkilileri köylere ulaşarak hükümetin icraatlarını ve Kıbrıs sorununun çözümü yönündeki gelişmeleri aktardı.

Ziyarete, CTP Güzelyurt İlçe Örgütü Başkanı Doğan Şahali, bölge milletvekilleri Hüseyin Erçal ve Armağan Candan ile birlikte bazı parti yetkilileri katıldı.
Köylülere seslenen Güzelyurt İlçe Örgütü Başkanı Doğan Şahali, “UBP’nin halka yaptığı kötülüklerin hafızalardan silinmediğini” söyledi. Şahali, “UBP-DP işbirliği ‘yeni Lefkoşalar’, ‘yeni Lefkeler’ yaratmak için mi” diye sordu.


Şahali: “Herkese eşit hizmet”
Ziyaretlerdeki konuşmasında “UBP hep fauldür. Ama CTP’nin hata yapma lüksü yoktur” diyen Şahali, herkese eşit hizmet ederek halkı ileri taşımanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi ve CTP’ye destek çağrısı yaptı. CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal ise yaptığı konuşmada, Meclis çalışmaları ve CTP-DP hükümetinin geçirdiği yasalar hakkında bilgi verdi. Onkoloji Hastanesi’nin ihale aşamasına geldiğini belirten Erçal, çok yakında Güzelyurt – Lefke bölgesinin büyük bir ihtiyacı olan tam donanımlı hastanenin de inşaatına başlanacağını söyledi.

Candan: “Kıbrıs Sorunu’nun sonuna geliyoruz”
Kıbrıs Sorunu ile ilgili son gelişmeleri anlatmak üzere söz alan CTP Dış İlişkiler Sekreteri ve Güzelyurt milletvekili Armağan Candan, gelişmelerin sorunu çözme konusunda artık sona yaklaşıldığını gösterdiğini söyledi. “Kıbrıs Türk ve Rum tarafı, Türkiye ve Yunanistan ile ABD, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin tutumlarına bakıldığında, Kıbrıs sorunu ya çözülecek ya da çözülecek” diyen Candan, liderler arasında imzalanan “ortak metin” ile Kıbrıs Sorunu’nun yeni bir safhaya girdiğini vurguladı.
Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafının geldiği tıkanıklığı aşmak ve müzakere sürecini başarıya ulaştırmak için herkesin gerekli desteği vermesi gerektiğini söyleyen Candan, CTP’nin çözüm sürecinde her zamanki gibi öncü rol oynayacağını ifade etti ve CTP’nin, müzakere sürecinin yakın takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Doğancılılar: “Hükümeti bozmayın”
Doğancılı yurttaşlar yaptıkları konuşmalarda, DP-UBP’nin yerel ittifakı konularında da görüş belirtti. CTP’nin hükümeti bozmasına karşı olan vatandaşlar uyarılarda bulunarak, “Sakın hükümeti bozmayın. Biz hükümet değişikliklerinden bıktık usandık, sizlerden icraat isteriz” dedi. Üreticilerin desteklenmesini, yolsuzlukların üstüne gidilmesini isteyen Doğancılılar, bir an önce Lefke Belediyesi’nin Mehmet Zafer’den kurtulmasını istediklerini söyleyerek, “Kurtuluşumuz Kıbrıs Sorunu’nun çözümündedir” dedi.
.
Yeşilırmaklılar: “Satamıyoruz”
Yeşilırmaklılar, Kıbrıs Sorunu’nun bir an önce çözümünü istediklerini ama Türk idaresinde yaşamayı arzuladıklarını ifade etti. Kendilerini ayakta tutanın su ve toprak olduğunu söyleyen bölge sakinleri ürettiklerini satamamanın en büyük dertleri olduğunu söyledi. Lefke Belediyesi’nin kendilerine yeterli hizmeti vermediğini vurgulayan yurttaşlar, köydeki sağlık ocağından daha etkin hizmet beklediklerini, bozuk olan telefon hatlarının da bir an önce tamir edilmesini istedi. YD

Bu haber toplam 1222 defa okunmuştur