1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Üretimin önemi vurgulandı
Üretimin önemi vurgulandı

Üretimin önemi vurgulandı

KTSO 13-16 Aralık tarihleri arasında “Yerli Ürünler Haftası” düzenledi

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ile Eğitim Bakanlığı işbirliğinde odanın organize ettiği tesis ziyaretleri ve okul içi etkinlikleri ile “ellerini yıka kendini koru” kampanyası 13-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. “Ellerini yıka kendini koru” kampanyası önümüzdeki günlerde bir süre ilkokullara yönelik olarak devam edecek.

Yerli Ürünler Haftası kapsamında etkinliklerde, gelecek kuşaklara yerli ürün tüketmenin önemini anlatıldı.

Yerli Ürünler Haftası kapsamında ilk, orta ve lise seviyesindeki öğrencilere tesisler gezdirilerek, ülke üretimi hakkında bilgi verildi ve öğrenciler üretimi yerinde görülebilme imkanı buldu. Ayrıca, bazı ilkokullarda el yıkayarak birçok hastalığın önlenebileceğini anlatan kampanya düzenlendi.

Planlanan aktivitelerde, üretim tesislerinin gezilerek öğrencilere KKTC’deki sektörlerin ve firmaların tanıtımının yapılmasının yanında, en önemli konu olan yerli ürün bilincinin yükseltilmesi hedeflendi.

Öğrenciler bu ziyaretlerde, ülkelerinde nelerin nasıl üretildiği konusunda yerinde bilgi alarak üretim aşamalarını görme fırsatı buldu.

 

Çıralı: “Üretime sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmaktır”

American Future College öğretmenleri tarafından yerli malı etkinliği haftası programı çerçevesinde, 13 Aralık Salı günü Kıbrıs Kültürüne özgü yiyecek ve giyecek stantları kuruldu.  Okul öğretmenleri tarafından düzenlenen etkinliğe Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) destek vererek sanayiyi anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Oda Başkanı Ali Çıralı da etkinliğin açılışında bir de konuşma yaptı.

Başkan Ali Çıralı konuşmasında kalkınmanın ve refah içerisinde yaşamanın üretimden geçtiğini anlatarak çocuklara yerli ürün kullanmanın önemini anlattı.

Ali Çıralı, üretime sahip çıkmanın ülkeye sahip çıkmak olduğunu dile getirerek, “Bu bilincin küçük yaşlarda yerleşmesi oldukça önemli. Sahiplenme, kendin olanını sevme bizleri daha ileriye taşıyacak olan duygulardır. Bu da daha güçlü bir gelecek anlamını taşır” diye konuştu.

Çıralı ayrıca böylesine güzel ve kapsamlı bir etkinlik düzenlediği için American Future Collage yöneticilerine de teşekkür etti.

Daha sonra KTSO Eğitim Koordinatörü Deniz Berkol açılışta hazır bulunan velilere ve öğrencilere sanayiyi ve üretimi anlatan sunum gerçekleştirdi.

Kıbrıs’a özgü yiyeceklerin yanı sıra, el sanatları ürünü ile giyeceklere ilginin büyük olması etkinliği düzenleyen öğretmenler ile etkinliği destek veren kurum ve kuruluşları memnun etti.

 

Stantlar kuruldu…

Okulda kurulan stantlarda, Kıbrıs kültürünü yansıtan, galbur, sele, dokuma, Kıbrıs çiçekleri,  Lefkara işleri, cam sanatı ile takıların  yanı sıra yine Kıbrıs’a özgü  yiyeceklerin de satışa sunulduğu öğrenildi. 

Zeytin, zeytin yağı, şamişi, lokma, bulgur köftesi, pekmez, macun, şarlot, bidda badadez ve elma şekeri gibi yiyeceklerde stantlardaki yerini alırken, etkinliğe katılan vatandaşların Kıbrıs Kültürüne özgü yiyeceklere büyük ilgi gösterttiğine vurgu yapıldı.

 

Tesis ziyareti ve ellerini yıka kendini koru kampanyası

14 Aralık’ta Lefkoşa Çağlayan İlkokulu ve 15 Aralıkta Şht. Doğan Ahmet İlkokulu ziyaret edilerek öğrencilere yerli sanayimiz, yerli ürünlerin önemi ve el yıkamanın önemi video desteğinde sunumla aktarıldı. Daha sonra öğrencilere el yıkama kampanyası broşürleri, ürünlerimizi tanıtan broşür magnet ve sıvı sabun dağıtıldı. El yıkama kampanyası önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

Hafta çerçevesinde 15 Aralık Perşembe günü Şht. Turgut Ortaokulu Ülkemizdeki nar üreticilerinin oluşturduğu Alnar tesislerine iki sınıf olarak bir ziyaret düzenlendi.

Öğrencilere nar ve nar suyu işleme tesisi gezdirilerek üretim hakkında bilgi verildi. Nar suyu ikramının ardında oda yetkililer öğrencilere sanayiyi ve ürünlerimizi anlatan broşür dağıttı.

 

 

Bu haber toplam 3832 defa okunmuştur
Etiketler :